Dr. Hicran Kazancı yazdı: Seç-ilme Önerisi

14 Ekim 2020, 00:06 Yazarlar Dr. Hicran Kazancı
Dr. Hicran Kazancı yazdı: Seç-ilme Önerisi

Dönemin Irak Eğitim Bakanı olan kişi ile, şahsi menfaati doğrultusunda Türkmenler adına anlaşması neticesinde Türkmenlerin payı olan Kerkük Eğitim Müdür görevi Araplara peşkeş çekildiği milletçe bilinmektedir.

 

Irak’ta 2021 yılında planlanan erken seçim, bir önceki seçimlerden seçim bölgeleri bakımından farklı olarak icra edilecektir. Toplam 12 sandalyesi olan Kerkük 3 seçim bölgesi olması gerekiyor. Bu bağlamda, geçmişte Kerkük Eğitim Müdürü konusunda anlaşmayı yapmış olan zat, tarih tekerrürden ibaret olduğunu ispatlarcasına! seçim bölgelerinin dağılımı konusunda ayni kişi ile anlaşmış, alışmış kudurmuştan beterdir derler ya.

 

Irak Parlamentosuna Kerkük ile verilen öneride, Kerkük’ün merkezinde yer alan potansiyel Türkmen seçmenin oyunu barındıran mıntıkanın Havice/Reşat’a bağlanması, insanın aklıyla alay etmek dedikleri bu olmalıdır. Başka bir ifadeyle, yapılacak seçimde Kerkük’ten sadece kendinsin kazanmasının yanı sıra hiç bir Türkmen adayının kazanmaması (Bir kadın kotası dışında) üzerine tasarlanmış bir anlaşmadır. Kapalı kapılar ve gizli ortamlarda anlaşmaları alışık hale getiren kudurmuştan beter bu zat, milletin gözüne bakarak bu öneriyi ben vermedin başkaları verdi diyecek kadar raydan çıkmıştır.

 

Türkmen Milleti ilk andan itibaren bu öneriyi ret etti. Görev, Türkmen Partilerindedir. Türkmen Parti başkanlarından oluşan bir heyetin acilen Bağdat’ta kamp kurması ve tüm Iraklı hakim parti, başbakan, cumhurbaşkanı ve parlamento başkanı dahil olmak üzere tüm siyasi aktörlerle görüşüp, bu önerinin kabul edilemezliğini anlatmalıdırlar. Türkmen Milletinden gizlenen ve üç milletvekililer tarafından tasarlanan, 3 milyon Türkmen Milletini değil, üç kişiyi temsil eden bu önerinin vebalı (onaylanırsa) tasarlayanlar kadar Türkmen Parti başkanları da millet nezdinde suçludur.

 

Türkmen partilerden bahis edilirken, ihvancı görüşünü benimseyen parti hariç, milli görüşe sahip olan üç Türkmen partisinin birleşmesi, bilgili ve eğitimli bir geç kadro ile tek bir parti çatısı altında devam etmesinin milletimize en büyük faydası olacağından eminiz.

 

Dr. Hicran Kazancı

ITC YK ve İdari Heyet Üyesi

Yorumlar (0)