Dardanel'den "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" mesajı

- Dardanel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen:- "Gıda pazarında 37 yıldır oluşturduğumuz bu başarı hikayesi, yatırım ve üretimin ardında kadın çalışanlarımızın emeği var. 2021 yılına dair yeni yatırım ve büyüme planlarımızın odağında da kadın istihdamını artırmak başta geliyor"

04.03.2021, 12:32 Ekonomi
Dardanel'den

İSTANBUL (AA) - Dardanel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, gıda pazarında 37 yıldır oluşturdukları başarı hikayesinin ardında kadın çalışanlarının emeği olduğunu belirtti.

Şirket açıklamasına göre, Dardanel, toplam istihdamının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturan kadın çalışanlarıyla "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" için ekran karşısına geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mehmet Önen, "Gıda pazarında 37 yıldır oluşturduğumuz bu başarı hikayesi, yatırım ve üretimin ardında kadın çalışanlarımızın emeği var. Bölgemizde binlerce kadına istihdam sağlamak, gelir yaratmak ve böylece hanelerine dokunmak, bizim en büyük mutluluğumuz. 2021 yılına dair yeni yatırım ve büyüme planlarımızın odağında da kadın istihdamını artırmak başta geliyor." ifadelerini kullandı.

Toplumda ve iş dünyasında cinsiyetçi kalıpları yıkmanın öncelikle kullanılan dilden başladığını aktaran Önen, "Bu nedenle filmimizde, 'Adamlar değil, kadınlar ne güzel yapmış' diyerek Dardanel'in başarı hikayesinin arkasında kadınların olduğunun altını çizdik. Cinsiyet ayrımcılığının ortadan kalkması ve kadının ekonomide hak ettiği yeri bulması için biz özel şirketlere büyük görev düşüyor. İşe öncelikle bakış açısı ve kullandığımız dili değiştirmekle başlamak gerektiğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


banner1
Yorumlar (0)