Afyonkarahisar'da Valilik ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arasında iş birliği protokolü imzalandı

- Protokolde, Afyonkarahisar'da, tarihi "Frig Vadisi'nin kalbi" olarak nitelendirilen İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyünün, devam eden projelerinin tamamlanarak turizme kazandırılması da yer alıyor

23.02.2021, 20:24 Genel
Afyonkarahisar'da Valilik ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arasında iş birliği protokolü imzalandı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Valiliği ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arasında bölge kalkınması, bilimsel araştırma ve eğitim yararını içeren iş birliği protokolü imzalandı.

Frigya'nın önemli kaya yerleşimleri, oyma kaya mezarları, peribacaları, şapel, kilise ve Avdalaz Kalesi'nin bulunduğu Ayazini köyünde Afyonkarahisar Valiliğinin başlattığı "Frigya Açık Hava Müzesi ve Karşılama Merkezi", "Ayazhan Restorasyonu" ve "Sokak Sağlıklaştırma" projelerine İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü destek verecek.

Bu kapsamda Valilik makamında bir araya gelen Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran iş birliği protokolüne imza attı.

Protokol kapsamında Afyonkarahisar'daki eğitim faaliyetlerine destek verecek İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ayazini köyünde devam eden projeleri de yürütecek.

İmza töreni sonrası konuşan Vali Çiçek, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünün ülkenin gururu olduğunu söyleyerek, şunları belirtti:

"Başarılarını takip ettiğimiz üniversitemizle bundan sonraki süreçte daha profesyonel bir şekilde iş birliğimiz sürecek. Bugün de bizim sevdamız Ayazini bölgesinde yapılacak çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. İş birliğimizi protokolle imza altına aldık. Bundan sonraki süreçte de birçok farklı çalışmada işbirliği içinde olacağız."

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran da İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünün sahip olduğu nitelikli insan kaynakları ve ileri düzey araştırma altyapısıyla hem ileri düzey araştırmalar yapan hem de ülkenin tüm kesimlerinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını üreten önemli bir üniversite olduğunu vurguladı.

Üniversite olarak toplumun tüm kesimlerine fayda sağlamayı ve ülkenin kalkınmasına destek olmayı amaçladıklarını dile getiren Baran, "Sayın Valinin destekleriyle ve liderliğinde Türkiye'nin gündemine gelen Ayazini'nin ayağa kaldırılması projesi önümüzde duruyor. Burası hem tarihi ve kültürel bir miras hem de bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak önemli bir proje." diye konuştu.


banner79
Yorumlar (0)