Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeline saldırıyla ilgili 5 sanığın yargılandığı dava

03.03.2021, 14:14 Genel
Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeline saldırıyla ilgili 5 sanığın yargılandığı dava

ANKARA (AA) - Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 21 Eylül 2020 akşamı sağlık personelinin kendilerini korumak için kapıyı tutmak zorunda kaldıkları olayları çıkaran 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Muhammed Devran Özel, Soykan Kamay, Yasin Özel ve Fırat Öztaş ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Memet Sadik Özel, sağlık problemlerini gerekçe göstererek duruşmaya gelmedi.

Hakimin, Sağlık Bakanlığı vekilinin olaylar sırasında hastanede meydana gelen zararın 2 bin lira olduğu yönündeki raporu dosyaya sunduğunu belirtmesinin ardından söz alan sanık avukatları, zararı karşılayacaklarını bildirdi.

Dosyaya giren diğer evrakın da okunmasının ardından söz alan sanıklar Soykan Kamay ve Muhammed Devran Özel, maddi durumlarının iyi olmadığını, "konutu terk etmeme" adli kontrol şartı nedeniyle çalışamadıklarını belirterek, adli kontrolün kaldırılmasını talep etti.

Sanık avukatları da zararın karşılanacağının beyan edildiğini, suç vasfının değiştiğini öne sürüp, tüm sanıklar yönünden adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasını istedi.

Beyanların ardından ara kararı açıklayan mahkeme, sanıklar Soykan Kamay ve Muhammed Devran Özel'in "konutu terk etmeme" adli kontrol şartını "haftada bir gün imza atma", diğer 3 sanığın "haftada bir gün imza atma" adli kontrol şartını da "Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresine 100 metreden fazla yaklaşmama" adli kontrol şartına çevirerek, duruşmayı erteledi.

- Soruşturmanın geçmişi

Ankara'da 21 Eylül 2020'de silahlı saldırı sonucu yaralanan Fırat Öztaş ile ağabeyi Ahmet Öztaş, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Ahmet Öztaş acil servisteki müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Öztaş'ın ailesi ve yakınlarının taşkınlık çıkartarak ısrarla cenazeyi görmek istemesi üzerine, acil servisin "kırmızı" alanına girilmesinden endişelenen ve kendilerini korumak isteyen doktor ve hemşireler, kapıyı kapatıp arkasına travma tahtalarıyla barikat kurmuşlardı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili hazırlanan iddianamede, şüpheliler Fırat Öztaş, Soykan Kamay ve Muhammed Devran Özel'in "kamu malına zarar vermek" ve "sağlık personeline görevi yaptırmamak için direnmek" suçlarından 8 yıl 6'şar aya, Yasin Özel ve Memet Sadik Özel'in ise "sağlık personeline görevi yaptırmamak için direnmek" suçundan 4 yıl 6'şar aya kadar hapisleri istenmişti.

banner79
Yorumlar (0)