"Görevlendirme Yapılan Belediyeler Koordinasyon Toplantısı" gerçekleştirildi

- Bakanlar Süleyman Soylu, Zehra Zümrüt Selçuk, Murat Kurum ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile diğer yetkililerin katıldığı toplantıda, belediye başkan vekili görevlendirilen belediyelerin genel durumuna ilişkin değerlendirme sunumu gerçekleştirildi- İlgili bakanlar, belediye başkan vekillerine beklenti ve talimatlarını iletti, talepleri dinledi

08.04.2021, 14:22 Genel

ANKARA (AA) - Görevlendirme Yapılan Belediyeler Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile diğer yetkililerin katılımıyla Gölbaşı'ndaki Vilayetler Evi'nde düzenlenen toplantı, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

İlki 13 Aralık 2019'da gerçekleştirilen toplantının başında belediye başkan vekili görevlendirilen belediyelerin genel durumuna ilişkin değerlendirme sunumu yapıldı.

İlgili bakanların belediye başkan vekillerine beklenti ve talimatlarını ilettiği toplantının devamında belediye başkan vekillerinin talepleri dinlendi, belediyelerin idari, mali, hukuki durum ve ihtiyaçları değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca bakanlıkların yatırım ve projelerinin işleyişiyle ilgili belediye başkan vekillerinin genel talep ve beklentileri konusunda da istişarede bulunuldu.

2014-2019 yılları arasında 102 (94'ü PKK/KCK kapsamında), 1 Nisan 2019 sonrasında ise 49 (48'i PKK/KCK kapsamında) belediye başkanı terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık etme suçları sebebiyle görevlerinden uzaklaştırılarak yerlerine İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkan vekilleri görevlendirilmişti.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ve İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürü Yusuf Büyük de hazır bulundu.

banner1
Yorumlar (0)