GÜNDEM / 3 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI

03.06.2021, 09:00 Genel
GÜNDEM / 3 Haziran 2021

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili Tahir Budaqov ve beraberindeki heyeti kabul edecek, MKYK Toplantısı'na başkanlık yapacak.

(Ankara/15.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağ köyünde çilek hasadına ve Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ne katılacak. Büyükşehir Belediyesi, Ada Camping ve Ada Modern Sanat Galerisi'ni ziyaret edecek Kılıçdaroğlu, kanaat önderleri, muhtarlar ve turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Aydın/07.00-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Yeşil Mutabakatı Web Semineri, Tarihi Kent Merkezi Hava Kalitesi İyileştirme Projesi Doğalgaz Dönüşüm Programı, Kültür Park Amfi Tiyatro'da Çevre Projeleri Lansmanı ve Meram Evliya Çelebi Parkı'nda vatandaşlarla bisiklet turuna katılacak, bilim merkezini ziyaret edecek.

(Konya/10.00-17.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Safranbolu ve Yenice ilçeleri ile kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Karabük/12.00/13.50/15.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Ekonomi Masası heyeti, esnaf, sendika, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve oda başkanları ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Ticaret Merkezi'nde bir araya gelecek, esnaf ziyareti yapacak.

(Eskişehir/10.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı'na katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ticaret Bakanı Mehmet Muş, KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ve Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile görüşecek, Türkiye-KKTC 11. Dönem Ortak Komite Toplantısı Kapanışı ve Türkiye-KKTC İşbirliği Protokolü'nün imza törenine iştirak edecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

4- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı enflasyon verilerini duyuracak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Türkiye ziyareti kapsamında temaslarda bulunacak.

(Hatay) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İsrail ile Filistinli taraflar arasındaki ateşkese ilişkin gelişmeler takip edilecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) hazırlıklarını Almanya'da sürdüren A Milli Futbol Takımı, özel maçta Moldova ile karşı karşıya gelecek.

(Paderborn/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ING Basketbol Süper Ligi'nde 2020-2021 sezonu play-off final serisi başlayacak. Anadolu Efes ilk maçta Fenerbahçe Beko'yu konuk edecek.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

3- Okçulukta Avrupa Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları kota mücadelesine bireysel ve takım yarışmalarıyla devam edilecek.

(Antalya)


ÖZEL HABER

1- Mayıs ayında en çok ihracat gerçekleştiren sektör kimya oldu

- İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister:

- "Mayıs ayında geçen yıla kıyasla yüzde 80 artışla 2,1 milyar dolarlık kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatı gerçekleştirdik"

- "27 sektöre ham madde veya yarı mamul veren sektörümüz, ülkemizin büyümesine ve ekonomimize büyük bir katma değer sağlıyor"

(Abdulkadir Günyol/İstanbul)

2- Rus turizm sektörü Türkiye ile uçuşların tekrar başlamasını istiyor

- Rus turistlerin bir numaralı tatil noktası Türkiye'ye yönelik uçuşların kısıtlanması nedeniyle Rus turizm sektöründe de kayıplar yaşanıyor

- TEZ TOUR Halkla İlişkiler Direktörü Elizaveta Timoşenko:

- "Vatandaşların tatillerini yapabilmeleri için popüler Türk tatil noktalarına uçuşların yakında tekrar başlamasını umuyoruz"

- OneTwoTrip Halkla İlişkiler Direktörü Elena Şelehova:

- "Türkiye şu anda Rusya'da bir aile tatili için ana ülke konumunda. Ruslar, yakın gelecekte Türkiye ile hava ulaşımının yeniden başlamasını umuyor"

(Emre Gürkan Abay/Moskova)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

banner1
Yorumlar (0)