Hollanda Bir Aşıyı Tamamen Durdurdu Açıklamalar Şoke Etti

AstraZeneca aşısına bağlı spekülasyonlar hız kesmeden deva ederken bakanlın aşı hakkındaki kararını verdi. İşte detaylar..

21.04.2021, 20:12 Genel
Hollanda Bir Aşıyı Tamamen Durdurdu Açıklamalar Şoke Etti

Yapılan açıklamaya göre AstraZeneca aşısını engelleyen Hollanda elindeki veriler ışığında bu kararı verdiğini açıkladı. Sağlık Hizmetleri Birliği (GGD GHOR) yapmış olduğu aşılar neticesinde tutmuş olduğu verileri kamuoyu ile paylaştır. Paylaşılan veriler neticesinde yaşanan ölümlerin ve diğer yan etkilerinin bileti AstraZeneca aşısına kesildi. Ve aşı üzerinde yapılacak çalışmaların hitama etmesine kadar kullanımdan kaldırıldı. Aşıların iptal edilmesiyle beraber buna bağlı olan aşı randevularını da iptal eden Hollanda yeni aşılara da şans vermeyi planlıyor. Pfizer, Biontech, Moderna aşıları ise daha önceden geldiğinden dolayı o aşıların uygulanmasına devam dileceği de belirtildi. Sağlık Bakanlığı ve Sağlık ve Çevre İçin Devlet Enstitüsü (RIVM) kararının ortak bir kararın olarak zuhur eden aşı durdurma eylemi vatandaşı da oldukça sevindirdi. Hollanda hükümetinin almış olduğu bu karar ile devletin vatandaşa verdiği değer sevincin kaynağı oldu.

Randevular Kısım Kısım İptal

Eşref Kerküklü ’nün Özel Haberine göre Hollanda aşı israfını önlemek adına farklı tedbirler de almış durumda. Bu tedbirlerden toplumu en çok etkileyeni ise 60 yaş üstü 700 vatandaşın aşı randevusu iptal edilmesi oldu. GGD sözcüsü bu bağlamda açıklamalarını sürdürdü. Yapılan açıklamaya göre randevuların mesajla iptal edildiği ifade edilirken israfın engellenmesi durumunun aşıların enjeksiyonuna göre ayarlandığı da belirtildi. 60 yaş üstü vatandaşın aşı randevularının iptalinden önce 60 yaş altı vatandaşın da randevuları daha önceden iptal edilmişti. Kısım kısım gerçekleşen iptal işlemlerinin eleştirilerin merkezi olması da farklı bir durum olarak basına yansıdı.

Eşref Kerküklü Özel Haber

Yorumlar (0)