Hollanda'da 1,5 tonluk uyuşturucu ele geçirildi

Rotterdam Limanı'nda, Hollanda polisi düzenlediği operasyonda 1,5 ton uyuşturucu ele geçirdi. Yetkililer bunun Avrupa'nın en büyük deniz aşırı uyuşturucu operasyonu olduğunu belirtiyor.

25.02.2021, 11:46 Genel
Hollanda'da 1,5 tonluk uyuşturucu ele geçirildi

Hamburg Limanı’nda Almanya’da polisin düzenlediği operasyonda, Paraguay’dan gelen 16 ton kokain türü uyuşturucu ele geçirildi. Güvenlik güçleri, şu ana kadar Avrupa'da ele geçirilen en büyük miktardaki kokain olduğunu belirtti.


Almanya’da polisin Hamburg Limanı’nda düzenlediği operasyonda, Paraguay’dan gelen 16 ton kokain türü uyuşturucu ele geçirildi. Alman Başsavcılığı'na göre yakalanan uyuşturucunun şu ana kadar Avrupa'da deniz aşırı operasyonlarda ele geçirilen en büyük miktardaki uyuşturucu olduğu ifade edildi.


Hamburg Limanı’nda, Paraguay’dan 5 konteyner içerisinde gelen 16 tondan fazla kokaine el konuldu.


Ele geçirilen kokainin 3 milyar eurodan değerinin fazla olduğunu ifade etti. Hollanda’da olayla alakalı olduğu düşünülen ve 23 ton kokain ithal etmekle suçlanan 28 yaşındaki bir kişinin de tutuklandığı belirtti.


Uyuşturucu maddelerin tenekeye gizlenmiş olarak Almanya ve çevre ülkelerde dağıtılması planlandığı kaydedildi. 


Hollanda Alman medyasında, güvenlik güçlerinin bilgi vermesi üzerine Paraguay’dan gelen gemide arama yapıldığı ve ele geçirilen kokainin 1700 teneke kutunun içinde saklandığı ifade edildi.




Hamburg polisinden gelen bilgilere göre belçika’nın Antwerp Limanı'nda da bir önceki hafta bir konteynerde yapılan kontroller sırasında 7,5 ton kokain bulunmuştu.

banner1
Yorumlar (0)