İç Anadolu'da ilkokul ve ana sınıflarında yüz yüze eğitim sevinci yaşandı

01.06.2021, 10:07 Genel
İç Anadolu'da ilkokul ve ana sınıflarında yüz yüze eğitim sevinci yaşandı

SİVAS (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir ve Niğde'de, tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı.

Sivas'ta, sabah velileriyle uzun bir aradan sonra okullarına gelen çocuklar, büyük heyecan yaşadı.

Velilerin okullara girişlerine izin verilmedi.

Fevzipaşa İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ahmet Şahin, okulların yeniden açılmasından ve arkadaşlarına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

1. sınıf öğrencisi Elif Göçer, okuluna ve arkadaşlarına kavuşmanın heyecanını yaşadığını belirtti.

- Kayseri

Kayseri'de öğrenciler, uzun bir aradan sonra okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Okul girişlerinde öğretmenleri tarafından ateşleri ölçülen öğrenciler, ellerine dezenfektan sıkıldıktan sonra sınıflara alındı.

Burhan Dinçbal İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Doğa Çetinkaya, okula ve arkadaşlarına kavuştukları için mutlu olduğunu söyledi.

Zeynep Özdemir de canlı derste de derslerini iyi anladığını ama yüz yüze eğitimin daha iyi olduğunu dile getirerek, okulların başlamasıyla öğretmen ve arkadaşları görmenin heyecanını yaşadığını ifade etti.

- Yozgat

Yozgat'ta da öğrenciler uzun bir aradan sonra okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Velilerden Mustafa Akdemir, okulların açılmasına sevindiklerini söyledi.

Çocukların uzun zamandır evde olmaktan sıkıldığını belirten Akdemir, "Çocuklarımız öğretmenlerini, arkadaşlarını özlemişlerdi. İnşallah bundan sonra bir daha kapanmaz, çocuklarımız eğitimlerini yüz yüze sürdürür." dedi.

- Nevşehir

Nevşehir'deki ilkokul ve okul bünyesindeki ana sınıflarda da yüz yüze eğitime başlandı.

2000 Evler Mahallesi'ndeki 19 Mayıs İlkokulu'na, sabah saatlerinde gelen öğrenciler, okul bahçesinde, maske ve mesafe kurallarına uygun şekilde toplandı.

İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra ilk ders zili çaldı, öğrenciler öğretmenleri eşliğinde sınıflarına alındı.

Haftalar sonra sınıflarındaki sıralarına oturan çocuklar, öğretmenleri ve arkadaşları ile bir arada ders işlemenin heyecanını yaşadı.

- Niğde

Kovid-19'la mücadele kapsamında haziran ayı boyunca uygulanacak kademeli normalleşme sürecinde Niğde'de ilkokullarda ve anasınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitim başladı.

Sabah saatlerinden itibaren velileriyle Cumhuriyet İlkokulu'na gelen öğrenciler, okula ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Yorumlar (0)