İzmir, Denizli, Manisa ve Uşak'ta Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

14.05.2021, 15:47 Genel
İzmir, Denizli, Manisa ve Uşak'ta Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İZMİR (AA) - İsrail'in işgali altındaki Doğu Kudüs ve Gazze'deki saldırılarında şehit olanlar için İzmir, Denizli, Manisa ve Uşak'ta gıyabi cenaze namazları kılındı.

İzmir'de Bornova Bilal Saygılı Camisi'nde cuma namazının ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen etkinliğe katılanlar Gazze ve Kudüs'te İsrail saldırılarında şehit olanlar için saf tuttu.

Cenaze namazının ardından konuşan İHH yetkilisi Halit Çelik, İsrail'in zulmünün yıllardır devam ettiğini ama artık sözün bittiği yerde olduklarını söyledi.

İsrail'i Batı dünyasının kullandığını ve desteklediğini belirten Çelik, "Onların da maskesini indiriyoruz. Biz bunların ne olduğunu görmedik mi? En son bu Batı dünyası Ruanda'da 1 ay içinde 1 milyon insanı öldürdü." dedi.

Etkinliğe Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Başkanı Ali Mamak, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Erduran, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Alperen Ocakları İl Başkanı Eyüp Kuzucu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmanın ardından vatandaşlar Türk ve Filistin bayraklarıyla araç konvoyu düzenledi.

Denizli'de sivil toplum kuruluşları, Filistin'de şehit olanlar için 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda bulunan Delikliçınar Yeni Camisi'nde bir araya geldi.

Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılan grup tekbir getirerek İsrail'in saldırılarını kınadı.

- Uşak

Uşak'ta da Ulu Cami ve Çakaloz Camisi'nde gıyabi cenaze namazları kılındı.

Ulu Cami'deki namazın ardından açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Ahmet Özdemir, İsrail'in Müslüman kanı dökmeye ve adım adım Mescid-i Aksa'yı işgal etmeyi sürdürdüğünü söyledi.

İsrail'in saldırılarında çocuk, genç ve yaşlı birçok kişinin hayatını kaybettiğini belirten Özdemir, "Cenab-ı Allah, Filistinli kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etsin. Özgür Mescid-i Aksa ve Filistin için direniş gösteren kardeşlerimize güç ve kuvvet versin. Allah burada toplanan, şehit kardeşlerimizin gıyabi cenaze namazında ellerini semaya açan, dualarıyla kardeşlerimizin yanında olduğunu gösteren inanmış topluluğa, özgür Mescid-i Aksa'da omuz omuza namaz kılmayı nasip etsin." dedi.

- Manisa

Manisa'da ise Hatuniye ile Sultan camilerinde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazları kılındı.

Hatuniye Camisi'ndeki namazın ardından açıklama yapan AGD Şube Başkanı Hüseyin Eroğlu, "Siyonist İsrail’in attığı her adımı takip edeceğiz ve anında gereken tepkiyi göstereceğiz.
Biz terörist İsrail’in fırsatını bulduğunda bu coğrafyayı ateşe vermekten, insanları sömürmekten, köle yapmaktan ya da öldürmekten çekinmeyeceğini biliyoruz. Terör örgütü İsrail de şunu bilsin ki biz de ne ölmekten ne de öldürülmekten korkuyoruz." ifadesini kullandı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Şube Başkanı Ümit Atman da İsrail'in Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı.

Atman, yaptığı açıklamada İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının artık rutin bir davranış haline geldiğini ve tüm dünyanın bu zulme seyirci kaldığını söyledi.

İsrail'in tarihini oluşturan kanlı katliamlarına yenilerini eklediği aktaran Atman şunları kaydetti:

"Dünyanın tüm devletlerini ve sivil toplum kuruluşlarını, Ortadoğu'nun göbeğinde ABD'nin desteğiyle büyümeye devam eden İsrail sorununa karşı bir araya gelmeye ve İsrail'den bugüne kadar attığı her katliamın hesabını sormaya davet ediyoruz."

banner1
Yorumlar (0)