Kademeli normalleşme dönemi İç Anadolu esnafını sevindirdi

01.06.2021, 12:08 Genel
Kademeli normalleşme dönemi İç Anadolu esnafını sevindirdi

YOZGAT (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri çerçevesinde kademeli normalleşme kapsamında Yozgat, Nevşehir, Sivas, Kayseri, Kırıkkale, Niğde ve Kırşehir'de restoran, lokanta, kafeterya pastane gibi yeme içme yerleri müşteri kabul etmeye başladı.

Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşgun, AA muhabirine, iş yerlerinin açılmasından mutlu olduklarını söyledi.

Kahvehanelerde oyun oynama yasağının sürdüğünü aktaran Coşgun, "Kahvehanelerde oyun yasak olduğu zaman hiçbir işimize yaramıyor, vatandaş çay içmek için kafelere, çay ocaklarına gitmiyor, kahvehanelere gitmiyor. Bunun yanında diğer esnafımız faaliyete geçti, müşterilerle buluşuyor. İnşallah bir an önce kahvehanelerde oyunlar da açılır ve işletmelerimiz zor durumdan çıkar." dedi.

Kafe işletmecisi Halil İbrahim Akın da sabah iş yerine açıp müşteri beklemeye başladıklarını ifade ederek, "İşimize başladık, tüm ülkemiz ve esnafımız için hayırlı olsun. Uzun zamandır kapalıydık, bugün 'bismillah' dedik, işimizin başına geçtik. İnşallah bu virüs bir an önce biter, ülkemiz normale döner." diye konuştu.

- Nevşehir

Nevşehir'de kademeli normalleşmeyle yeniden açılan ve masa müşterisi kabul eden iş yerleri hizmet vermeye başladı.

Sabah erken saatlerden itibaren hazırlıklarını tamamlayan esnaf, belirlenen kurallara göre müşterilerini kabul etti.

Lokanta, restoran ve kafeler, 13 Nisan'dan beri paket servis ve gel-al yöntemiyle yürüttükleri hizmetlerini işletmelerde vermeye başladı.

Kentte kahvehane işleten Fehmi Çiftçibaşı, uzun bir aradan sonra iş yerini açtıklarını belirterek, salgın sürecinin bir an önce geride kalmasını umduğunu kaydetti.

Kendilerine verilen desteklerin artırılması gerektiğini dile getiren Çiftçibaşı, "Kahvehanelerde oyunların oynanmasına müsaade edilmediği sürece çay ocağı gibi görev yapıyoruz. Bugün itibarıyla masa müşterimiz var ve çay kahve ikramı yapıyoruz. Maske, mesafe, hijyen kurallarına uyarak hizmet sunmaya başladık." diye konuştu.

- Sivas

Sivas'ta, açılmasına izin verilen işletmeler sabah saatlerinden itibaren müşteri kabul etmeye başladı.

Kentte lokanta işleten Selahattin Yabalı, sabah erken saatlerde iş yerine gelerek müşteriler için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Kademeli normalleşme sürecinin hayırlı olmasını dileyen Yabalı, "Tüm hazırlıklarımızı tamamladık, müşterilerimizi bekliyoruz. İş yerimizde hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Müşterilerimizi beklemeye başladık. İnşallah hayırlı olur." dedi.

- Kayseri

Kayseri'de, kademeli normalleşmeyle yeniden açılan ve masa müşterisi kabul eden iş yerleri karardan oldukça memnun.

Kafeterya işleten Recep Yörük, AA muhabirine, geçen yılın 11. ayından bu zamana paket servisi olarak hizmete devam ettiklerini söyledi.

Artık müşteri de kabul edebildikleri için çok mutlu olduklarını belirten Yörük, "Müessese olarak elimizden gelen hijyen, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına riayet ederek şu anda müşterilerimize hizmet veriyoruz. Çok mutluyuz. Yeniden kapanma yaşanmaması için biz işletme sahibi olarak elimizden geleni yapacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntıdan inşallah başarılı bir şekilde kurtulacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Çay ocağı işleten Savaş Doğan da yaklaşık bir yıldır sıkıntı yaşadıklarını anımsatarak, "Sağolsun devletimiz bu konuda bize yardım etti. Allah hepsinden razı olsun. Yaramıza merhem oldular. Pazar günü de açmak istiyoruz. İnşallah devletimiz bu konuda da bize yardımcı olur." dedi.

Kafeterya işleten Salih Kaplan da maddi sıkıntı yaşadıklarını belirterek, kararı duyunca çok mutlu olduklarını dile getirdi.

- Kırıkkale

Kırıkkale'de restoran, lokanta, kafeterya ve pastane gibi yerler, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'ndeki kurallara uyulması, masalar arasında her yönden 2 metre ve yan yana sandalyeler arasında 60 santimetre mesafe olması kaydıyla faaliyetlerine başladı.

Cumhuriyet Caddesi'nde loktan işlete Lisan Bülbül, Kovid-19 tedbirleri kapsamında uzun zamandır işletmelerini kapatmak zorunda kaldıklarını, şimdi yeniden müşterileri kabul etmeye başladıklarını belirterek, "Devletimizin kısıtlatmaları kaldırmasına bir nebze olsun sevindik. Gereken düzenlemelerimizi yaparak bugün itibarıyla faaliyetlerimize başladık. Çorba hizmeti vermeye devam ediyoruz. Herkes maske, mesafe temizlik ve hijyen kurallarına dikkat etsin ki bir an önce maskelerimizi atalım, normal hayatımıza dönelim." dedi.

- Niğde

Niğde'de iş yerleri, kademeli normalleşmeye geçilmesiyle sabah erken saatlerden itibaren müşteri almaya başladı.

Kentte restoran işleten Mükremin Aras, kararın restoranlar için iyi olduğunu belirterek, "Çünkü 8-9 aydır çalışmıyorduk, boştaydık. Şu anda memnunuz bu karardan." dedi.

Kebapçı Mehmet Hançer de daha önce müşteri kabul edemeyen esnaf için kararın iyi olacağını düşündüklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)