Kerkük Bölgesinde Hareketlenme Var Siyasi Olarak Değişime Gidildi

Kerkük’ü de etkisi altına alan Irak Türkmen Cephesi yeni başkanını seçti. İşte detaylar..

28.04.2021, 22:35 Genel
Kerkük Bölgesinde Hareketlenme Var Siyasi Olarak Değişime Gidildi

Irak Türkmen Cephesi siyaset tarihinde olduğu gümden bu yana belirleyici bir aktör olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Arap krizlerinde kendinim odlukça belli eden Irak Türken Cephesi yeni bir kararla beraber vatandaşları şaşırttı. Uzun zamandır Irak Türken Cephesinin başkan yardımcılığını yürüten Hasan Turan yeni dönemde partiye başkan olarak seçildi.


 

Siyasi olarak çok güçlü yönleri bulunan Turan parti içinde de saygınlığı olan Bir kişi olarak biliniyor. 10 yıl boyunca Erşat Salihi tarafından yürüten parti başkanlığı ve parti çalışmalarını yeni dönemde Hasan Turan tarafında yönetilecek. Hişam Bayraktar ile Heytem Muhtaroğlu ise Hasan Turan’ı ekipte yalnız bırakmadı. Bu iki isimde başak yardımcısı olarak koltukta yerlerini aldılar.

İki Siyasi Deha

Doğma büyüme Kerküklü olan Turan yörenin derdini sıkıntılarını çok iyi bilen vatandaşın durumundan haberdar bir siyasi olarak biliniyor. Eğitimini Musul’da tamamlaması ise yöreden kopamadığının en önemli göstergesi. Durum böyle olunca ITC oldukça güçlenmiş oluyor.


 

Parti politikasını ve yapacakları çalışmaları vatandaşlara göre uyarlayan Cephe yöre insanını çok iyi bilen ve coğrafyaya hakim biriyle yürüyebilirsiniz. Erşat Salihi de bölgeden kopuk bir isim değildi. Kendisi de doğam büyüme Kerküklü olan Salihi lisans eğitimini Bağdat’ta tamamlayarak yüksek bir başarı elde etmişti. Gençliğinden bu yabana Türkmen hareketinin içinde bulunan Salihi dönemin çok güçlü komutanlarıyla ahbaplık edecek seviyeye gelmiştir. Şu an halihazırda Irak Meclisinde vekilde.

EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner79
Yorumlar (0)