Samsun ve çevre illerde Kovid-19 denetimleri sürüyor

08.04.2021, 16:22 Genel
Samsun ve çevre illerde Kovid-19 denetimleri sürüyor

SAMSUN (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "çok yüksek riskli" kategorisindeki Samsun, Kastamonu, Tokat, Çankırı ve Amasya'da denetimler devam ediyor.

Sağlık Bakanlığınca son açıklanan haftalık verilere göre 100 binde 678,72 ile en yüksek Kovid-19 vakası görülen il Samsun'da denetimler, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra İstanbul ve Ankara'dan takviye getirilen polislerle sürdürülüyor.

Ekipler İstiklal, Gazi, Mecidiye caddeleri ile Saathane ve Cumhuriyet meydanlarında bariyerler kurarak maske kullanımı ve sosyal mesafe denetimi, ateş ölçümü ile Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması gerçekleştiriyor.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise araçlarla cadde ve sokaklarda sık sık uyarı anonsları yapıyor.

Zabıta ekipleri, semt pazarlarında ve yoğunluk yaşanan yerlerde sosyal mesafe ve maske tedbirleri konusunda uyarıda bulunuyor.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ise insanlara Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında broşürler dağıtarak bilgi veriyor.

- Kastamonu

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Haftalık Tematik Denetimler" genelgesi kapsamında Kastamonu'da iş yerleri ile cadde ve meydanlarda emniyet ekiplerince HES kodu sorgulaması yapıldı.

Köylerde jandarma ekiplerince yoğun denetimler sürdürülüyor. İlçelerde de kaymakamlar başkanlığında denetimler devam ediyor.

İl ve ilçe hıfzıssıhha kurullarınca alınan kararlara uymayanlara cezai işlem uygulanıyor.

- Tokat

Tokat'ta görevliler, Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda denetim yaparak esnaf ve vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda uyarıda bulundu.

İl merkezinde cami hoparlöründen maske, mesafe ve temizliğe dikkat edilmesiyle ilgili de uyarı yapılıyor.

Polis ve jandarma ekiplerinin denetimleri devam ediyor.

- Çankırı

Çankırı'da iş yerleri ile cadde ve meydanlarda koronavirüs denetimleri sürüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekipleri il genelinde esnaf ve vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda uyarıda bulunuyor.

İl ve ilçe hıfzıssıhha kurullarınca alınan kararlara uymayanlar hakkında cezai işlem yapılıyor.

- Amasya

Amasya'da da ekipler, kentin Kovid-19 risk haritasında "kırmızı" olan rengini değiştirmek için kontrollerini sürdürüyor.

Denetimlere katılan Vali Mustafa Masatlı, Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde faaliyet gösteren işletmeler ve toplu taşıma araçlarındaki kişilere uyarılarda bulundu.

Vali Masatlı, maske kullanımı, fiziki mesafe kuralı, masa düzeni ve kalabalık ortamların oluşmaması yönünde uyardığı esnaftan, iş yerlerinin yeniden kapanmaması için gereken tedbirleri ve önlemleri almalarını istedi.

Ayrıca şehrin giriş ve çıkış noktalarında jandarma, emniyet ve sağlık ekiplerinin kontrolleri devam ediyor.

İl Özel İdaresi ve Belediye ekipleri de dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



banner1
Yorumlar (0)