Sokağa Çıkma Yasakları Uzatılıyor Hollanda Teyakkuzda

Hollanda pandemi dolayısıyla kısıtlamaları ve tedbirleri artırma noktasında oldukça kararlı. Maksat ise pandeminin komple ekarte edilmesi. İşte detaylar..

21.04.2021, 14:05 Genel
Sokağa Çıkma Yasakları Uzatılıyor Hollanda Teyakkuzda

Hollanda hükümeti bu sıralar oldukça hareketli günlerden geçiyor. Pandeminin 2. Dalgasının ağır seyretmesi, maddi olarak Hollanda halkının zorlanması ve bu durumun uzun süre böyle devam edemeyeceği vurgusu Hollanda hükümetini oluşturan partiler VVD, CDA tarafından değerlendiriliyor.


Değerlendirmeler sonucunda partilerin ortak kararı karantinanın genişletilmesi ve süresinin ise uzatılması yönünde. İlerleyen günlerde bu sürecin daha da uzamaması adına şimdiden kararların radikalleşmesi yönünde Hollanda Bilim Kurulu olan OMT’nin tavsiye niteliğinde çalışması bulunuyor.


Özgürlük ve Demokrasi Partisi (VVD) ve Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) çalışmaları titiz şekilde takip ediyor. Ortak yapılan açıklamaya göre karantinanın uzatılması noktasında çıkarılacak kararın destekleneceğini belirtti. Özellikle CDA başkanı Heerna tedbirlerin gevşetilip eski hale dönmektense şu an uygulanacak sıkı tedbirlerle işleri olumlu bir yere çevirmek noktasının daha cazibeli olduğu belirtiliyor.


Parti Başkanlarından Tam Destek

Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi başkanı Klaas Dijkhoff, Bilim Kurulu olan OMT’den gelecek tavsiye üzerine tam kapanma veya tedbirlerin şimdiki halinden daha sıkı bir hale getirilmesi durumları söz konusu olursa o zaman bu kararlara harfiyen uyacağının sinyallerini verdi.


Korona virüs şu an İngiliz mutasyonuna evrilmiş durumda bunda dolayı ülkelerin kendi sağlıkları için tedbirler almasının doğal olduğunu belirten başkan durumun daha da vahim bir hal almaması adına böyle tedbirlerin alınmasının muhtemel olduğunu açıkladı. Eşref Kerküklü ’nün Özel Haberine göre özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetileceği düşünülürken yeni haberlerle bu durumun biraz erteleneceği de belirtildi.


EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner1
Yorumlar (0)