Gülperi Koçak, Şeyma Koçak, Büşra Koçak ve Muhammet Koçak'tan, Elvan Koçak'ın iddialarına tektek yanıt verdi

Daha önce yapılan söyleşi de ses sorunu yaşanmıştı. Gazeteci Eşref Kerküklü bu nedenle, Koçak ailesi ile ikinci söyleşi gerçekleştirdi. Elvan Koçak'ın, Hürriyet gazetesine verdiği açıklamaya tek tek yanıt veren, Gülperi Koçak, Şeyma...

27 Ağustos 2020, 08:41 Söyleşiler
Gülperi Koçak, Şeyma Koçak, Büşra Koçak ve Muhammet Koçak'tan, Elvan Koçak'ın iddialarına tektek yanıt verdi

Daha önce yapılan söyleşi de ses sorunu yaşanmıştı. Gazeteci Eşref Kerküklü bu nedenle, Koçak ailesi ile ikinci söyleşi gerçekleştirdi. Elvan Koçak'ın, Hürriyet gazetesine verdiği açıklamaya tek tek yanıt veren, Gülperi Koçak, Şeyma Koçak, Büşra Koçak ve Muhammed Koçak ayrıca tek taraflı haber yapan gazetelere seslendi, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Avusturalya Devleti bizlerin can güvenliğinin tehlike altında olduğunu bildiği için bizi koruma altına aldı. İki devletin bizi koruma altına alması mahkeme kararları ile tescillidir. Sizlerin tek taraflı haber yapmanız, bizlerin hayatını tehlikeye atıyor" diyerek gazete ve gazetecilere seslendiler.

 

Soru - cevap şeklinde yapılan  söyleşide şu konuşma yapıldı:

 

Büşra Koçak: Hayır kaçırılmadık, taksi ile havaalanına gittik ve ordan normal Türk Hava Yolları ile (THV) Hollanda'ya geldik, tehditler dolayısı ile buna maruz kaldık. Plakası çamur ile kapatılan her hangi bir araba ile kaçırılmadık, artık uçaklar var bizde uçakla geldik. Ailecek, dördümüz birlikte ve yanımızda kimse yoktu.

 

Şeyma Koçak: Kaçak arabayla böyle birşey yapmak mümkün değil, kaçtane sınır var yolda Avrupa Birliği olmayan sınırlar da var. kesinlikle böyle birşey olmadı, hep birlikte uçakla yola çıktık.

 

Muhammed Koçak: Bizim havaallanında çekilmiş resimlerimiz var.

[caption id="attachment_2255" align="alignnone" width="721"] Gülperi Koçak, Şeyma Koçak, Büşra Koçak ve Muhammet Koçak.[/caption]

 

Eşref Kerküklü: Adnan Oktar adlı kişi veya bu kişiye bağlı insanlar tarafından baskı gördünüz mü? Elvan Koçak farklı zamanlarda, farklı gazetelere verdiği açıklamalarda devamlı bir baskıdan söz ediyor. Baskı var mı üzerinizde?

 

Şeyma Koçak: Ne ilk dönemlerde ne de ondan sonraki dönemler de hiç bir baskı söz konusu olmadı.

 

Eşref Kerküklü: Gülperi hanım, Elvan Koçak yani eski eşiniz boşanmanızın arkasında Adnan Oktar yapısının olduğunu söylüyor. Boşanmanızda Adnan Oktar yapısının etkisi nedir? Neden boşandırdı sizi?

 

Gülperi Koçak: Öyle birşey kesinlikle söz konusu değil, eski eşim Elvan Koçak'la boşanmamızda Adnan Oktar ve arkadaşları ile tanışmadan önce sorunlarımız vardı. Ben ayrılma kararı aldığımda henüz çocuklarım çok küçüktü ve çocuklarım küçük diye ayrılmadım. Fakat iler ki zamana kadar düzelmeyince ve aldatmaları devam edince, ayrılma kararı verdim ve anlaşmalı ayrıldık. Mahkeme evrakları üzerinde de anlaşmalı ayrıldığımız yer alıyor.

 

Eşref Kerküklü: 2012 - 2013 yıllarında ayrıldınız bu bu tarihlerden önce herhalde farklı bayanlarla aldatmalar, şiddet söz konusuydu. Ö denemi biraz anlatabilir misiniz?

 

Gülperi Koçak: Beni aldattığı bayanlar, Elvan Koçak'ın işlettiği fırında birbirine girdi. Kadınların kavgası, ailemizin tamamı tarafından fark edildi ve kavga gözümün önünde gerçekleşti. O gün artık tamamen ayrılma kararımı verdim.

 

Eşref Kerküklü: Buşra hanım, size gönderdiğim resimde kaç yaşındaydınız ve hangi tarihte o resim çekildi?

 

Büşra Koçak: O resimde 17 yaşındaydım. Hangi tarihte çekildiğini bilmiyorum ama A9 TV'ye annemin onayı ile katıldım, O Ses Türkiye veya benzeri TV programlarına da benim yaştaki insanlar katılıyor. Babamın bu resimi durmadan gündeme getirmesini anlamış değilim.

 

Gülperi Koçak: Haber mensuplarından ricamiz tek taraflı haber yapmasınlar, bizlerin sesini duysunlar. Eski eşim Elvan Koçak'ı çok iyi tanıyorum, anlatılanlar hikayeden ibaret, Adnan Oktar ve arkadaşlarına iftira atmak için bizleri kullanıyor.

 

Büşra Koçak: Medya, bizim can güvenliğimizin tehlikede olduğunu görsün ve lütfen can güvenliğimizi tehlikeye atmasınlar. Kadın cinayetlerinden halkımız olarak ders aldığımızı düşünüyor öyle umuyorum.

 

Muhammed Koçak: Tehdit, alı konulma, baskı, taciz ve tecavüz bunların hepsi iftira. Daha önce de bu tür iddialar söz konusu değildi, şu an da öyle birşey söz konusu değil. Hollanda'da hayatımızı kurduk ve artık bu tür temelsiz iddialara son verilsin istiyoruz.

 

Gülperi Koçak: Bizlere birşey olursa, bunun vebalini kimse taşıyamaz.

 

Yapılan söyleşinin görüntüsü:

 



 

 



 

Yorumlar (0)