20 Years Challenge uyarısı geldi! Paylaşırken çok dikkatli olun

Siber güvenlik uzmanları gündem olan Challenge için uyarılarda bulundu

07.05.2021, 08:35 Haberler
20 Years Challenge uyarısı geldi! Paylaşırken çok dikkatli olun

4B Yazılım Bilgi Teknolojileri Firma Yetkilisi ve aynı zamanda Siber Güvenlik Araştırmacısı Bilgin Berge, sosyal medyada trend haline gelen ‘20 Years Challenge’ akımı hakkında uyarılarda bulundu.

Son zamanlarda sosyal medyada oldukça fazla kullanılmaya başlanılan trend haline gelen ‘20 years challenge’ akımının arkasında büyük bir tehlike olduğunu söyleyen Berge, kişisel verilerin toplanabileceğini ve bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

İnsanların hiç düşünmeden eski fotoğraflarını paylaştıklarını ifade eden Berge, yapay zeka yazılımcılarının geçmişten geleceğe doğru insan yüzlerinin nasıl evrildiğiyle ilgili bilgileri toplamanın en iyi yolunun bu olduğunu ve bunu da başardıklarını söyledi.

İnsanların da sosyal medyada hiçbir şeyi tam olarak araştırmadan böyle paylaşımlar yapmanın yanlış olduğunu söyleyen Berge, “Geçtiğimiz yıllarda da FaceApp tarzı uygulamalar ile insanlar yaşlandıkları zamanki hallerini görmek için benzer paylaşımlarda bulundular. Şuan ki akım geçmişteki birçok yönteme göre daha tehlikelidir. 
Bilindiği üzere sosyal medya ve arama motorlarındaki dinleme özelliği ile beraber günlük yaşamda konuştuğumuz konular üzerine karşımıza reklamlar çıkarabilmektedir.” dedi.

Rıza alınmadan böyle bir şeyin mümkün kılındığının altını çizen Berge, “Vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmalarını, bu tarz akımlara riayet etmemelerini tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

banner79
Yorumlar (0)