Ahmet Aboutaleb, Faslıları kandırıyor! 'Hollanda'da Faslılar, Türklerden başarılı'

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb, Hollanda’da Faslıların Türklerden daha başarılı olduğunu ve çok daha iyi entegre olduğunu söyledi. Aboutaleb, Fas’ta yayın yapan Nadorcity haber sitesine verdiği röportajda, muhabirin “Türkleri örnek almaktan utanmamamız lazım.

21.05.2020, 19:57 Haberler
Ahmet Aboutaleb, Faslıları kandırıyor! 'Hollanda'da Faslılar, Türklerden başarılı'
Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb, Hollanda’da Faslıların Türklerden daha başarılı olduğunu ve çok daha iyi entegre olduğunu söyledi.

Aboutaleb, Fas’ta yayın yapan Nadorcity haber sitesine verdiği röportajda, muhabirin “Türkleri örnek almaktan utanmamamız lazım. Türkler neden daha başaralı da biz değiliz” sorusuna, bunun tam tersi olduğunu belirterek, Hollanda’da, Faslıların Türklerden daha başarılı olduğunu söyledi.

Türklerin daha çok Türkiye endeksli yaşadığına işaret eden Aboutaleb, “Türklerin Türkiye’de yaptıkları her şey onlar için ayarlanıyor. Türk hükümetinin bu ülkedeki Türk topluluğuna müdahalesi çok büyük. Erdoğan’ın eli camilere kadar uzanıyor.” dedi.

Aboutaleb, “Burada bir Faslı’ya Fas’ın başbakanı kim olduğunu sorsan, çok fazla kişi bilmez ama Türklere Türkiye hükümetinde kimler olduğunu sorsan hepsinin ismini sayar. Bu da Hollanda’da Faslıların Türklerden çok daha iyi entegre olduğunu gösteriyor.” ifadesini kullandı.

“Bunu belediye meclislerinde de görüyoruz. Burada Faslılar Türklerden daha çok var. Fakat bir konuda daha iyiler. O da daha iyi birleşip örgütleniyor ve organize oluyorlar.” diye konuştu.

kaynak: Doğuş.nl

banner79
Yorumlar (0)