Aktivist, Yazar Hüseyin Sayılgan sordu, İbrahim Karaman lal oldu

Gazeteci Eşref Kerküklü’nün gündeme taşıdığı haber Hollanda Türkleri arasında tartışma konusu oldu.

25.04.2021, 23:34 Haberler
Aktivist, Yazar Hüseyin Sayılgan sordu, İbrahim Karaman lal oldu

Hollanda Türkleri soruyor; Hollanda Diyanet Vakfı, (HDV) YouTube kanalı Life24’e ne kadar ödeme yaptı? Toplum HDV başkanı Muhlis Koç’tan konu ile ilgili resmi açıklama bekliyor.


Aktivist, Yazar Hüseyin Sayılgan, gündeme bomba gibi düşen haberi paylaştı tartışmalar alevlendi. Sayılgan, “Eğer iddia doğru ise durum çok vahim.!!” Başlığı ile paylaştığı haberin altına düşük izleyicisi olan YouTube kanalı Life24 sahibi İbrahim Karaman yorum yaptı. 


Hollanda Türk toplumunda itibarsız biri olarak bilinen İbrahim Karaman, yaptığı yorumda, “hakkımızda gerçeği yansıtmayan haber” dedi ancak HDV başkanı Muhlis Koç Life24’e ödeme yaptığını ve bunun faturasının da mevcut olduğunu dile getirerek Ibrahim Karaman’ı dolaylık olarak yalanladı.  


Karaman’ın yaptığı yorum altına yanıt yazarak sorular yönelten Sayılgan, itibarsız İbrahim Karaman’ı lal etti.


Yazar Hüseyin Sayılgan, Karaman’a yönettiği sorularda şunları dedi:

Sayın Ibrahim Karaman ben hiç bir zaman kimseye alet olmadım olmamda, buna benim karakterim el vermez. Ama birilerinin bir başkalarının kuklası olduğuna çok şahit oldum ben onlardan birisi değilim.

Burada toplumu ilgilendiren bir haber gördüm bana göre ciddi bir iddia eğer doğru ise diye paylaştım. Doğru olduğundan emin olmadığım için başlığını da "eğer doğru ise" diye attım. Sonra bazı yerlerden telefon ve yazı ile bu konunun doğru olmadığını söyleyenler oldu ama aksini belirten bir şeyler de sunamadılar.

Gördüğünüz gibi sizinde bu konu hakkındaki açıklamanızı herkes buradan okuyabilir, benim amacım doğruları gün yüzüne çıkarmaktır bu durumdan herkesin hoşnut olması gerekmez mi.?

Diğer yandan konuya daha da açıklık getirmek için size soruyorum;

  1. Hollanda Diyanet Vakfı, Life24 YouTube kanalına herhangi bir ödeme yaptımı yapmadımı.?
  2.  Eğer ödeme oldu ise ne karşılığında ve ne kadar ödeme yapıldı.?

Hollanda Diyanet Vakfı’nın ben dahil binlerce üyesi var, bu konuyu üyelerin bilmeleri hakkıdır diye düşünenlerdenim.

Eğer ki herhangi bir ödeme söz konusu değilse ben de sizden ve herkesten burada özür diler bu paylaşımın sadece bir iddiadan ibaret olduğunu tekrar herkese ilan ederim.

Buyurun soruları buradan cevaplayın ve ayrıca söylemek istediklerinizi buradan söyleyin bizleride doğru bilgiler ile aydınlatmış olursunuz.

Ayrıca, Ibrahim Karaman, Sayılgan’ın paylaşımı altına yaptığı yorumda ‘ödeme aldık veya almadık’ yazamadığı dikkat çekti.


İşte o paylaşımlar:





Lal ne demek?
Lal kelimesi Farsçadan Türkçeye geçmiş bir sözcüktür. ‘Dili tutulmuş, konuşamaz duruma gelmiş ve dilsiz’ olarak tabir edilmektedir.


Ne olmuştu? 
Hollanda Diyanet Vakfı, YouTube üzerinden yayın yapan ve izleyici kitelesi oldukça düşük olan Life24 adlı bir kanala Ramazan ayı boyunca bir program için yüklü miktarda destek olmuştu.



 

EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner1
Yorumlar (1)
Ahmet Dağdaş 3 yıl önce
Ibrahim karaman adlı karanlık şahıs yürüttüğü korku kampanyasına kendisinden başkası inanmıyor. Mahkeme lafını ağızına alırken bile utanmıyor, mahkeme lafını ağzına almayı bırak kendin ne kadar çok mahkemelik edildin onu söyle daha da edileceksin. Hollanda Türk toplumunun ter temiz evlatlarına çamur ata aya bitiremedin kirli operasyonlarını ancak kendi çekip kendi oylar bu reklam ofisi. Gazeteci değil reklamcı, evet bunu da toplumumuz biliyor, 50€ için attığı iftiraları, Karaman Rotterdam da olalı bu iş bu kadar ayağa düşmemiş bu kadar çamura bulanmamıştı. Hep kaçamak ve yalan, itibarsız tam itibarsız. Iyi ki tehditlerle rağmen korkmadan gerçekleri söyleyen gazeteciler ve aydınlar var.