Alman Vekil: Almanya Erdoğan'a boyun eğdi

Almanya'nın Türkiye'deki 4 ile seyahat uyarısını kaldırmasına, Sol Partili milletvekili Sevim Dağdelen tepki gösterdi. Koronavirüs salgınının Türkiye ve Avrupa'da kontrol altına alınmasının ardından, tedbir amaçlı durdurulan uçuşlara yeniden start verildi.

06.08.2020, 21:43 Haberler
Alman Vekil: Almanya Erdoğan'a boyun eğdi
Almanya'nın Türkiye'deki 4 ile seyahat uyarısını kaldırmasına, Sol Partili milletvekili Sevim Dağdelen tepki gösterdi.

Koronavirüs salgınının Türkiye ve Avrupa'da kontrol altına alınmasının ardından, tedbir amaçlı durdurulan uçuşlara yeniden start verildi.

Koronavirüs salgınının kontrol altına alınmadığı ülkelere vatandaşlarını göndermek istemeyen Alman hükümeti, Türkiye'de vaka ve vefat sayılarının düşmesiyle Türkiye'yi güvenli seyahat listesine aldı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan iller şu şekilde: Aydın, Muğla, İzmir ve Antalya için seyahat uyarısı kaldırıldı.

Alınan bu karar, Federal Meclisteki Alman-Türk parlamenterler grubunun başkanı Sol Partili Sevim Dağdelen'i rahatsız etti.

Alınan kararı eleştiren Sevim Dağdelen, şu açıklamada bulundu: 
"Tatil bölgelerinde seyahat uyarısının kaldırılması, Erdoğan'a boyun eğmek anlamına geliyor. Anlaşılan -Türkiye’deki güvenilmeyen rakamlara rağmen- Alman hükümetinin hamle yapması için, sadece Türk bakanların masaya sıkça vurması yeterli oluyor.”

banner79
Yorumlar (0)