ARŞİV | Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fatih Okumuş Remzi Kabadayı'ya saldırdı

2017 yılında Hollanda'daki yayın organları tarafından haber yapılan ve günümüze kadar günceliğini koruyan, Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü'nde vuku bulan kavgalı toplantı haberi tekrar gündeme getirildi. O dönem Hollanda medyasında yer alan haberde şu ifadeler yer alıyordu: Geçtiğimiz cumaertesi, ‘Islamofobi’ toplantısı basına kapalı olarak Yunus Emre Enstitüsü’nda gerçekleşti.

28.08.2020, 22:31 Haberler
ARŞİV | Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fatih Okumuş Remzi Kabadayı'ya saldırdı
2017 yılında Hollanda'daki yayın organları tarafından haber yapılan ve günümüze kadar günceliğini koruyan, Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü'nde vuku bulan kavgalı toplantı haberi tekrar gündeme getirildi. O dönem Hollanda medyasında yer alan haberde şu ifadeler yer alıyordu:

Geçtiğimiz cumaertesi, ‘Islamofobi’ toplantısı basına kapalı olarak Yunus Emre Enstitüsü’nda gerçekleşti. Enstitüsü Müdürü Fatih Okumuş, toplantıda Remzi Kabadayı’yı karşısında görünce, ‘bunun ne işi var burda’ diyerek fiziksel saldırıda bulundu ve Remzi Kabadayı’nın gözlüğünü kırdı, üstünü başını parçaladı.

GİZLİ TOPLANTIDA KAVGA

Yahudi Hahamı, Hiristiyan ve Islam din adamları, Hollanda Güvenlik Bakanı Raportörü ve 20 kişilik üst düzey katılımın olduğu toplantıda Okumuş’un saldırı girişimi, “FETÖ görev başında” şeklinde yorumlandı.

Açıklamada bulunan, O.K., önemli ve gizli bir toplantının olduğunu belirterek, "Hiristiyan, Yahudi ve İslam din adamları hazır bulunmanın yanında üst düzey siyasi ve diplomatlarda toplantıda hazır bulundu. 20 kişilik toplantıda Yunus Emre önceki dönem müdürü Remzi Kabadayı’da vardı. Ancak, Enstitüsü’ün yeni müdürü Fatih Okumuş, Remzi Kabadayı ile karşılaşınca, ‘bunun ne işi var burda’ diyerek hakaretlerde bulundu ve Kabadayı’nın gözlüğünü masanın üzerinden alarak yere attı. Okumuş’un saldırgan tavırları dolayısı ile toplantı esnasında arbede yaşandı ve Kabadayı’nın üstü başı parçalandı. Böylesi önemli bir toplantıda bunların yaşanması hazır bulunanlarda şaşkınlık yarattı. Remzi Kabadayı, bu olayların ardından polise gitti ve durumu anlattı ancak suç duyurusunda bulunmadı" ifadelerinde bulundu.

İslamofobi ile mücadele toplantısını sabote eden Fatih Okumuş kimdir? Fatih Okumuş’un kim olduğunu okurlar için araştırdı. İşte araştırmanın sonucu:

Fatih Okumuş kimdir?

Fatih Okumuş 1968 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. 1994’ten itibaren KSÜ Türk Dili ve Edebiyatı ve Uluslararası Doğu Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümlerinde öğretim elemanı olarak çalıştı. Okumuş’un sosyal medya sayfalarında yaptığı paylaşımlar akıllara FETÖ’nün kripto ekibini getirdi.

Okumuş, twitter hesabından FETÖ’nün Gezi eylemini kutsadı ve yaptığı paylaşımları ile ‘barış’çıl eylem olarak gösterdi.

Hollanda Yunus Emre Enstitüsü’ne müdür olarak getirilen Fatih Okumuş’un twitter paylaşımları ve FETÖ’nün gezi tezgahını kutsamasının resimleri:
 



ERDOĞAN’A KARŞI ‘DİRENİŞ’ ÇAĞIRISI

‘Ülkemdeki her iki kişiden diğeri, canım kardeşim, diğeri yarım sana sesleniyorum direnişimiz sana değil senin oyunun gücüne güvenerek beni yok sayana. Benim gibi düşünmeni istemiyorum sadece düşünmeni istiyorum.’

Fatih Okumuş’un, ‘işte eylemin mesajı’ dediği ve paylaştığı pankarta, “Ak Parti seçmeni, direnişimiz sana değil, senin oy verdiğin ve oyunun gücü ile beni yok sayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’adır” mesajı veriliyor ve bunu Okumuş büyük bir mutlulukla paylaştığı görünüyor.

 

 



Okumuş’un ‘şirin’ olarak lansa ettiği Gezi eylemleri; 17-25 Aralık operasyonları ile devam eden ve 15 Temmuz darbesi ile sonuçlanan FETÖ’nün Türkiye’ye ve Türk milletine verdiği manevi zararın yanında maddi zararı 157 milyar dolar oldu.
 

OKUMUŞ’UN HEDEFİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
Ankara tarafından, Hollanda’da bulunan Yunus Emre Vakfı müdürlüğüne getirilen Fatih Okumuş, sosyalmedya facebook sayfasından yaptığı paylaşımlarla adeta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Okumuş, Sosyalmedya sayfasından Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) en çukur medyası olan Son Vesayet videolarını paylaşarak, “Üst düzey bir görevde başarılı olan kimseler 2 dönemden fazla kalmamalı. Mesela 5’er yıllık iki dönem görev yapmışsa biri, şöyle düşünmeli: Görevimi iyi yaptıysam bana yazık, kötü yaptıysam size yazık!” ifadeler içeren yorumlar paylaşarak dolaylı bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme yapıyordu.

 



Okumuş’un, paylaştığı FETÖ’nün örgüt medyası Son Vesayet‘ı kırmızı bültenle aranan ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından terör listesinde olan FETÖ firarisi Emre Uslu ve Önder Aytaç’ın paylaştıkları görünüyor.

İşte o paylaşımlar:

Okumuş’un paylaştığı, Son Vesayet’te yer alan o video: 

https://www.youtube.com/watch?v=SN3-UgJwaFw

banner79
Yorumlar (0)