Avrupa Azerbaycanlılardan, Azerbaycan'a destek

Avrupa Azerbaycanlılar Konfederasyonu (AAK) Hollanda'nın Den Haag kentinde parlamento binasında bulunan basın merkezinde basın açıklaması yapmak üzere insanlarla bir araya geldi. Ermenistan-Azerbaycan sınır hattı Tovuz'da ve Karabağ’da son durumu aktarıldı.

16.08.2020, 21:36 Haberler
Avrupa Azerbaycanlılardan, Azerbaycan'a destek
Avrupa Azerbaycanlılar Konfederasyonu (AAK) Hollanda'nın Den Haag kentinde parlamento binasında bulunan basın merkezinde basın açıklaması yapmak üzere insanlarla bir araya geldi.

Ermenistan-Azerbaycan sınır hattı Tovuz'da ve Karabağ’da son durumu aktarıldı. Bölgede vuku bulan gelişmeler toplantı esnasında sinevizyon gösterisi eşliğinde sergilendi. Hollanda'da yayın yapan Doğuş'ta yer alan bilgilere göre, olaylarla ilgili geniş bilgi veren Avrupa Azerbaycanlılar Konfederasyon (AAK) Genel Başkanı Salih Gasimov, gelişmelerle ilgili tedirginliklerini dile getirdi.
terör örgütü ASLA HORTLADI

Gasimov, konuşmasının devamında, Hollanda'da geçtiğimiz haftalarda Ermenilerin protesto esnasında terör örgütü ASALA tişörtlerine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:
“Yapılan eylemde terör örgütü olması ve Avrupa’nın da Asala’yı terör örgütü listesinde tutmasına rağmen o tişörtlerin neden giyildiği, buna polisin neden engel olmadığını araştırıyoruz. Ermeniler şimdi bu tür eylemlerle yeniden gündem yapmaya çalışıyorlar. Soğukkanlı ve akıllı olmalıyız."

TÜRK'ÜN, TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK

"Azerbaycan’ı ilk tanıyan ülkelerin başında Türkiye yer almıştır. Bizim kardeşliğimizin dünyada bir örneği yoktur. Biz her zaman bir millet iki devletiyiz. Son olarak şunu söylemek istiyorum: Unutulmamalıdır ki Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.”

banner1
Yorumlar (0)