Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, Mustafa Ayrancı'nın gazetecilere saldırısını bakanlığa iletti

Genel Merkezi Hollanda’da bulunan Avrupa'da yaşayan Türk medya çalışan gazetecilerin meslek kuruluşu Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, Mustafa Ayrancı adlı kişisinin Amsterdam'da gazeteci Eşref Kerküklü'ye gazetecilik görevi nedeniyle düzenlediği fiziki şiddeti içeren saldırısını ilgili harekete geçti. Yapılan açıklamada şiddet kınandı.

12.02.2021, 00:18 Haberler
Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, Mustafa Ayrancı'nın gazetecilere saldırısını bakanlığa iletti

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği ve Cemiyet Genel Başkanı gazeteci Oğuzhan Kılıç konuştuğu toplantıda kuruluş adına yaptığı açıklamada konunun 'Hollanda Adalet Bakanlığı'na iletildiğinin altı çizildi.



Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti logosu



Hollanda'da PKK ve HDP destekçisi olduğunu gizlemeyen ve militanca hareketleriyle gündeme gelmeye gayret ederek FETÖ propaganda yayınlarında sürekli yer bulan, kısa adı HTİB olan Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği adlı oluşumu yasalara aykırı şekilde eline geçirip kendisini burada 'tek yetkili' hâline getirip, eski HTİB mensupları tarafından dile getirdiği gibi derneği işgal eden ve yüklendiği misyon gereği içini boşaltan özel görevli Mustafa Ayrancı'nın Amsterdam Museumplein meydanında gerçekleştirilen Boğaziçi Dayanışma mitingi sırasında gazeteci Eşref Kerküklü'ye yönelik saldırısı toplumun geniş kesimlerinin tepkisini çekti. Hollanda polisi yanı sıra resmi kurumlar, meslek kuruluşları ve izleme örgütleri harekete geçti.


HER KESİM SALDIRGAN MUSTAFA AYRANCI'YI KINADI
Hollanda'da faaliyet yürüten ve özellikle Türklere yönelik provokasyonları, kışkırtmaları ve nefret söylemleriyle zaman zaman dikkatleri üstüne çekmeyi başaran Mustafa Ayrancı her kesim tarafında kınanırken, Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı gazeteci Oğuzhan Kılıç, olayın adalet bakanlığına iletildiğini belirtti.


RADİKAL AYRANCI GAZETECİLERİN SORUNLARINI BEĞENMEDİ VE SALDIRDI
Radikal-marjinal Mustafa Ayrancı'nın işini yapan gazeteci Eşref Kerküklü'ye yönelik, sırf sorularını beğenmediği için gerçekleştirdiği fiziki şiddet eyleminden ötürü şüphesiz hukuk önünde hesap vereceğini vurgulayan Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü;


Gazetecilik zor bir iştir özellikle kendisini toplum lideri ve kanaat önderi diye öne atan bu kişi gibi gazetecileri sözde savunduğunu iddia edip gerçekte tam tersini yapan ikiyüzlü, insanların huzurunu tehlikeli şekilde kaçırmaya yönelik oyun oynamayı alışkanlık hâline getirmiş kişilerin durmak bilmeyen provokasyonları gazeteciliği daha da tehlikeli hale getirmektedir.


Gerçek gazetecilerin tutkusu bundan etkilenmez, sadece ama sadece daha da artar, araştırmacılık azmini tüm tehlikelere, tehditlere ve azılı terör örgütlerinin saldırılarına rağmen gazetecilerin gerçekleri halka aktarma görevini perçinlemektedir. İşte gazeteci Eşref Kerküklü'nün yapmaya çalıştığı da, Mustafa Ayrancı adlı özel görevli olduğu aktarılan kişinin saldırısına rağmen tam da budur.


Bu gibi bölücü ve FETÖ beslemesi kişiliklerin dönemlerinin kapanmakta olduğunu, bunlara rağbetin olmadığını bilen toplumumuz ve Hollanda kamuoyu bilinç sahibidir, insanlık ve özellikle aydınlar varoldukça bir veri bankası olan gazeteci arkadaşlarımızın bilgi donanımı, siyasal bilinci ve tecrübeleri örgütlü mesleki bütünlüğümüzde yol gösterici rehber olmaya devam edecektir.


Ayrancı'nın saldırısı infial uyandırmıştır. Avrupa genelindeki gazeteci arkadaşlarımızla yaptığımız son istişaremizde olayı gündeme yatırdık ve gerekli Hollanda ve Avrupa resmî ve kamusal merceklere, izleme örgütlerine ve paydaş meslek kuruluşları olarak bilgimizi sunduk. Hollanda hukuk devletidir, yol geçen hanı değildir, Teksas çöllerinde yaşamıyoruz; bunu Mustafa Ayrancı adlı saldırgan da idrak edecektir.


ÖZEL GÖREVLİ AYRANCI FETÖ'NÜN ÜRÜNÜDÜR, BESLEMESİDİR
FETÖ'nün Türk medyasını ve Avrupadaki Türkçe medyayı, bilgi-veri donanımı ve tehditleriyle tekeline aldığı dönemde FETÖ'nün medya görünümlü propaganda yapılanmasının bir ürünü olarak sürekli yayını yapılan Mustafa Ayrancı adlı kişi eskisi gibi gündeme gelme gayretkeşliği içinde bu sefer de barışçıl bir şekilde alanda söyleşiler yaparak işini yapan gazeteci Eşref Kerküklü'ye fiziki şiddet kullanarak saldırmaktır. Yaşamın seyri içinde gençlik ve aydınlar ileriyle doğru gayretli çalışmalarını sürdürdükçe insanlık düşmanı bu gibi çıkar odakları daha fazla kümelenmekte, daha fazla şiddete sarılmakta ve daha da batmaktadır. Teröristbaşı Fethullah Gülen'i eleştirenlerin sorgusuz içeriye atıldığı FETÖ'nün tek sesli medya ortamında büyütülüp palazlandırılan ve beslenen bu saldırgan kişi, örgütün 'gazete ve ajans' görünümlü propoganda bültenlerinin mikrofonları önünde kendisini göstermenin nafile özlemini çekmektedir.


Hangi siyasal görüşten olursan ol, şiddetle düşünceyi bastırmanın adı ahlaksızlıktır, barbarlıktır. Gazetecilere saldıran, düşünceyi şiddet ve kaba kuvvetle önleyerek gazeteci Eşref Kerküklü'ye saldırı düzenleyen provokatör Mustafa Ayrancı'yı, Avrupalı Türk gazeteciler olarak kınıyoruz. Mustafa Ayrancı'nın beğenmedi görüşleri, soruları yöneltenleri sürekli olarak baskılamaya yönelik zavallıca çabası yerini bulmadı, isteği ve özlemi kursağında kaldı. Polis ve yetkili resmi kurumlar konuya el atmışlardır. Sonuç olarak bu anlayış zemin bulamayacak şekilde tarihin çöp sepetinde, ibretlik yerini alacaktır, almıştır.


Ne olmuştu?

Türkiye de gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek amaçlı Hollanda'nın başkenti Amsterdam da 'Hollanda Boğaziçi Dayanışma Platformu'nun ornagine ettiği eyleme gazeteci Eşref Kerküklü haber yapmak üzere katıldı. Kerküklü, eylemi organize eden öğrencilerden açıklama aldıktan sonra alandan ayrılırken HTİB başkanı Amsterdam belediyesinden özel destek gören militan Mustafa Ayrancı'nın fiziksel saldırısına uğramıştı.

Saldırı ile ilgili görüntüleri izlemek için alta yer alan manşet resimine tıklayın: 








 

banner79
Yorumlar (1)
Ercüment Yüksel 3 yıl önce
Sayın Genel Başkan Oğuzhan Kılıç, sadece ama sadece sorgulayıcı gazetecilik yaptığı için Pkk'lı mustafa Ayrancı'nın saldırısına muhattap olan yazar-gazeteci Eşref Kerküklü'nun nasıl bir fiziki saldırıya uğradığını bence iyi özetledi. Tebrik ederim, saldırganı kınıyorum, Eşref beyin yolu açık olması dileğiyle, bu saldırganlara aldırış etmez Eşref bey bence.