Avrupa Türklerini dolandıran çete çökertildi: 1,5 milyon Euro, 200 bin Dolar, 5 kilo altın ve 5 ruhsatsız silah ele geçirildi

İzmir’de 'çağrı merkezleri' kurarak başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan vatandaşları dolandıran çete çökertildi. Dolandırdıkları kişilerden aldıkları paraları kuryeler vasıtasıyla Türkiye’ye getirdikleri tespit edilen 31 şüpheli gözaltına alındı.

03.12.2020, 20:46 Haberler
Avrupa Türklerini dolandıran çete çökertildi: 1,5 milyon Euro, 200 bin Dolar, 5 kilo altın ve 5 ruhsatsız silah  ele geçirildi
İzmir’de 'çağrı merkezleri' kurarak başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan vatandaşları dolandıran çete çökertildi. Dolandırdıkları kişilerden aldıkları paraları kuryeler vasıtasıyla Türkiye’ye getirdikleri tespit edilen 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda yaklaşık 1,5 milyon Euro, 200 bin dolar, 150 bin liraya yakın para ile yaklaşık 5 kilograma yakın altın ve farklı çapta 5 ruhsatsız silah ele geçirildi.

 

Çetenin lider ve yönetici kadrosu ile birlikte hareket eden üyeler, Türk-Alman vatandaşı olan Avrupa'nın değişik ülkelerinde faaliyet gösteren başta Almanya ve Almanya Türkleri olmak üzere yönelik "nitelikli dolandırıcılık", "suç örgütü kurma ve yönetme", "suç gelirlerini aklama" suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında örgüt faaliyeti çerçevesinde 23 vatandaşının dolandırılması nedeni ile 26 çete üyesi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

 

Suç şebekesinin çalışma yöntemi deşifre edildi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, çete liderliğini yapanlar Amar S’nin, Firaz D., Serdar M, Halit D, Halil Ç. ve Hikmet S’nin  sözde 'çağrı merkezleri' kurarak Avrupa Türklerin ve Alman vatandaşlarını dolandırıp elde ettikleri gelirleri, Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapma ve şirket kurma girişimleri ile paraları aklama yoluna gittiği öğrenildi.

 
EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner79
Yorumlar (0)