Avrupa’da Türk aileye şok! Mal varlığı tespit edilen aile sosyal konutlardan atılacak; 35 bin Avro geri ödeyecek

Yurtdışında mal varlıklarını beyan etmedikleri gerekçesiyle Belçika'nın Lier şehrinde aralarında Türk ailesi de olan 25 aileye sosyal konutlardan atılacakları şoku yaşatıldı. 

23.03.2021, 02:27 Haberler
Avrupa’da Türk aileye şok! Mal varlığı tespit edilen aile sosyal konutlardan atılacak; 35 bin Avro geri ödeyecek

Sosyal konutlardan çıkarılmaya başlanacağı açıklanan, ailelerin arasında yıllarca kıra yardımı alan bazı aileler 35 bin Avro (Euro) geri ödemeleri gerektiği belirtildi.


LMH (Lier Sosyal Konut Derneği) müdürü Marc vanden Eynde, yaptığı açıklamada, “bu aileler sosyal kiracılar kurallarını ihlal ediyor” dedi.


Eynde, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

Sosyal konut kiralayanların gayrimenkul sahibi olmasına izin verilmez. Ne ülkemizde ne de yurtdışında. Bu Flaman mevzuatında açıkça belirtilmiştir.
Lier Sosyal Konut Derneği, kıra kurallarını ihlal eden ve  sosyal konutlarda oturan bazı yabancı kökenli vatandaşların, yurtdışındaki varlıklarını araştırmak için uzmanlaşmış bir Hollanda araştırma şirketi ile anlaştı. Hollanda şirketi bu anlaşma sonrası yapmış olduğu ilk araştırma da 59 kişiyi belirlerken, bunlardan 25'inin mülk veya mal varlığı olduğunu tespit etti. 

Ev şirketi, Aralarında Türklerin de olduğu 25 aileye eylül ayına kadar taşınmak için ev şirketleri süre tanıdı. Ayrıca, bu aileler kira indirimi alamayacak.


Konut Bakanı Matthias Diependaele, Flaman’daki tüm sosyal konut şirketlerinin bu tür araştırmaları başlatma çağrısı yaptı.


Öte yandan Flaman hükümeti, yurtdışındaki emlak araştırmalarında uzmanlaşmış özel araştırma kurumları ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma çerçevesinde aralarında Türkiye'nin de olduğu 41 ülkede Belçika'da yaşayan yabancı kökenli vatandaşların mal varlığının araştırılacağı açıklandı. 


EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner79
Yorumlar (0)