Avrupalı Türkler duyuru: Yola çıkmayın

Macaristan, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan ve makedonya Büyükelçiliklerinden Hollanda Postası'na  önemli açıklama: "Şimidilik yola çıkmayın, 15 Haziran'ı bekleyin" Korona virüs önlemleri çerçevesinde karayolunu tercih ederek memleket yolculuğuna çıkacak olan Avrupalı Türklere, güzergah üzerinde olan ülkelerdeki Türkiye'nin Büyükelçiliklerinden uyarı geldi. Yapılan özel açıklama ve uyarılarda ülkelerin, tranzit geçiş yapan yolculardan yeni tip korona virüs Kovid-19 testi istemediği özellikle belirtilirken, her yolcunun geçiş yapacağı ülkenin İçişleri, Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı'ndan oluşan Koronavirüs Komisyonu'ndan 'geçiş izni' alması gerekti belirtildi.

20.05.2020, 13:46 Haberler
Avrupalı Türkler duyuru: Yola çıkmayın
Macaristan, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan ve makedonya Büyükelçiliklerinden Hollanda Postası'na  önemli açıklama: "Şimidilik yola çıkmayın, 15 Haziran'ı bekleyin"

Korona virüs önlemleri çerçevesinde karayolunu tercih ederek memleket yolculuğuna çıkacak olan Avrupalı Türklere, güzergah üzerinde olan ülkelerdeki Türkiye'nin Büyükelçiliklerinden uyarı geldi.

Yapılan özel açıklama ve uyarılarda ülkelerin, tranzit geçiş yapan yolculardan yeni tip korona virüs Kovid-19 testi istemediği özellikle belirtilirken, her yolcunun geçiş yapacağı ülkenin İçişleri, Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı'ndan oluşan Koronavirüs Komisyonu'ndan 'geçiş izni' alması gerekti belirtildi.

Geçiş izni başvurusunun, yolculuktan en az bir hafta önce, geçiş yapılacak olan ülkedeki Türkiye'nin Büyükelçiliklerine yapılan başvuruyla alınabileceğini söyleyen yetkililer "Şu anda her şey çok karışık. Karayolunu tercih eden her yolcu, geçiş yapmayı düşündüğü ülkenin Koronavirüs Komisyonu'ndan geçiş izni alması gerekiyor. Bu izin için bize başvurmaları gerekiyor. Biz de gereken evrakları temin ettikten sonra izin başvurusunu gerçekleştiriyoruz.

Şu anda tam bir kaos var. Önümüzdeki hafta içersinde bu konuda yetkililerle yeniden bir araya geleceğiz. Önemli değişikliklerin olmasını bekliyoruz. Çünkü, izin sezonunda o kalabalığı düşündüğümüzde, sınırlarda büyük kaoslar ve bekleme süreleri orataya çıkacaktır. Şu anda en mantıklısı, Haziran ayının 15'ine kadar beklemek. O tarihe kadar her şey daha da netleşecektir. Ona göre de artık Avrupalı Türkler kararını verir" ifadelerini kulalnarak şimdilik evlerinde kalmanın daha mantıklı olduğu uyarısında bulundular.

Kaynak: Hollanda Postası

banner79
Yorumlar (0)