Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanını susturdu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a ASALA terör örgütünün Türkiye'ye yönelik terör eylemlerini hatırlattı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a ASALA terör örgütünün Türkiye'ye yönelik terör eylemlerini hatırlattı.

22.06.2020, 20:11 Haberler
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanını susturdu
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a ASALA terör örgütünün Türkiye'ye yönelik terör eylemlerini hatırlattı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a ASALA terör örgütünün Türkiye'ye yönelik terör eylemlerini hatırlattı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan edinilen bilgilere göre, olay videolu konferans ortamında yapılan ve dünya liderlerinin de katıldığı "Doğa Ortaklığı Zirvesi"nde yaşandı. Toplantıda konuşma yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ sorununa değindi. Azerbaycan lideri Aliyev, “Ermenistan'ın Azerbaycan'a ait Yukarı Karabağ ve çevresindeki 7 bölgeyi yaklaşık 30 yıldır işgal ettiğine ve 1 milyon Azerbaycanlı mültecinin, yaşadıkları kendi topraklarından çıkarıldığına” dikkat çekti.

Dik Gazete’den Fuad Seferov’un haberine göre; Ermenistan yönetiminin Karabağ ile ilgili iddialarını sert şekilde eleştiren İlham Aliyev, "Karabağ Azerbaycan'dır. Tüm dünya bu gerçekliği böyle biliyor" diyerek Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün sağlanacağını kaydetti. İlham Aliyev'in konuşmasına müdahale eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Üzgünüm, müdahale etmem gerekiyor” diye araya girerek 2004 yılında Macaristan'da NATO işbirliği çerçevesine eğitim gören bir Azerbaycanlı subayın, bir Ermeni subayını öldürmesini ve yıllar sonra Azerbaycan'a iade edilen söz konusu subayın İlham Aliyev tarafından affedildiğini hatırlattı.

ASALA’YI HATIRLATTI

Bunun üzerine söz alan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “ASALA" terör örgütünün Türkiye'ye yönelik yaptığı terör eylemlerini hatırlattı. Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgal ettiğini tekrar hatırlatan İlham Aliyev, şunları söyledi: "Konuşmamda söylediğim şey uluslararası örgütlerin kararlarına dayanan tarihsel bir gerçek. Öncelikle herkes Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgal ettiğini biliyor, bu bir gerçek. İkincisi, Ermenistan Başbakanına ırkçılık hakkında konuşmasını tavsiye etmem çünkü Ermeni teröristler, tüm dünyada biliniyor. Paris'teki Orly Havalimanı’nda terör eylemi yapan Karapetyan isimli biri, daha sonra Ermenistan'a iade edildi ve Ermeni Cumhurbaşkanı tarafından affedildi. Dolayısıyla bu konular hakkında konuşulurken kendisine (Paşinyan) sakince oturmasını tavsiye ederim."

Terör örgütü ASALA’nın 15 Temmuz 1983’te Orly havaalanındaki Türk Hava Yolları (THY) bürosu önüne yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu ikisi Türk, 8 kişi ölmüş, 60’tan fazla kişi yaralanmıştı.

banner1
Yorumlar (0)