Bilgay Duman ve Oytun Orhan’ın Türkmeneli TV’de kullandıkları dil, Türkmeneli’nde tartışıldı

Irak Türkmen Cephesi (İTC) başkanlığından alınan Erşat Salihi ile ilgili ORSAM LEVENT Çalışanı Koordinatörü Oytun Orhan ve ORSAM Araştırmacısı Bilgay Duman’ın, ‘Salihi Türkmeneli lideri’ şeklinde konuşmaları Türkmeneli’nde faaliyet gösteren diğer Türkmen partilileri tarafından eleştirildi.

05.04.2021, 23:02 Haberler
Bilgay Duman ve Oytun Orhan’ın Türkmeneli TV’de kullandıkları dil, Türkmeneli’nde tartışıldı

Türkmeneli TV’de, ‘Ortadoğu Gündemi’ adlı programın sunucuları Oytun Orhan ve Bilgay Duman’ın Salihi’yi parlatma ve Türkmeneli ‘lideri’ gibi lansa etme tutumları Türkmeneli Partisi tarafından eleştirildi ve ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal’a şikayet edildi.


Türkmeneli Partisi yayınladığı yazılı açıklamada, söz konusu kişileri ORSAM başkanına şikayet etti.


Yapılan şikayette şu sözler yer aldı:

Ortadoğu Araştırmalar Merkezi (ORSAM) gibi tanınmış bir kuruluş niteliği itibariyle objektif, tarafsız ve gerçekçi olması gerekmekte ve özellikle Türkmen toplumuna doğru mesajları vermelidir.

İşte Türkmeneli Partisi Enformasyon Bürosu’dan yapılan yazılı açıklamanın tam metni:
 

Sayın Prof. Dr. Ahmet Uysal
ORSAM Başkanı

Kurumunuzda Irak masası ve Suriye Masası sorumlularının Türkmeneli Televizyonuna hazırladıkları  ‘Ortadoğu gündemi’ programının 4 Nisan 2021 tarihli bölümünde Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilcisi Sayın Mehmet Tütüncü’yü konuk ederek ITC’de bayrak değişimini ele aldılar. Ancak program resmen bir “Erşat Salihi” propagandası ve yüceltme seremonisine dönüştü. 

İşin yanlış tarafı ise bu eylemi ITC Temsilcisinden fazla sizin personel (Bilgay Duman ve Oytun Orhan) profesyonellikten uzak afaki söylemler ve temeli olmayan bilgi kırıntılarıyla yaptılar. Konuşmalarıyla Erşad Salihi’ye ITC misyonundan daha üstün bir misyon atfetmek, ona Irak Türkmenlerini Ortadoğu Türkmenlerine ve hatta Türk Dünyasına “lider” vasfı tanımlamak ITC’yi ve yeni başkanını küçük düşürmeye çalışma, Türkmen siyasi kuruluşları ve mücadeleceilerini göz ardı etme ve toplumu rencide etmeye yönelik bir davranıştır.

Ortadoğu Araştırmalar Merkezi (ORSAM) gibi tanınmış bir kuruluş niteliği itibariyle objektif, tarafsız ve gerçekçi olması gerekmekte ve özellikle Türkmen toplumuna doğru mesajları vermelidir. Programda da izleyeceğiniz gibi sunucular şahsi görüşlerini yansıtarak değil ORSAM adına konuştular; böylece toplumun ve Türkmen partileri ittifağını teşkil eden 9 partiden sekizinin tepkisini kazanmış oldular. 

Bu durum karşısında kurumunuzun tarafsızlığını göstermesi ve karşı görüşlere yer vermesi adına partimizin de temsilcisini aynı programda kendisine aynı süre tanınarak konuk edilmesi arz ve rica edilir.


Türkmeneli Partisi
Enformasyon Bürosu

Söz konusu programı izlemek için alta yer alan resime tıklayın: 


Türkmeneli Partisin'den yapılan açıklamanın resmi belgesi:
 

banner1
Yorumlar (0)