BM'de 5 ülkeden provokatif adım: Türkiye-Libya anlaşması kabul edilmesin

Türkiye'nin uluslararası meşruiyete sahip Libya Hükümeti ile imzaladığı anlaşmayı hazmedemeyen 5 ülkenin anlaşmanın kabul edilmemesi için Birleşmiş Milletler'e başvurduğu ortaya çıktı. Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Mutabakatı Muhtırası" ve "Askeri İşbirliği Mutabakatı Muhtırası" başlıklı iki anlaşmasının yankıları sürüyor.

14.07.2020, 19:00 Haberler
BM'de 5 ülkeden provokatif adım: Türkiye-Libya anlaşması kabul edilmesin


Türkiye'nin uluslararası meşruiyete sahip Libya Hükümeti ile imzaladığı anlaşmayı hazmedemeyen 5 ülkenin anlaşmanın kabul edilmemesi için Birleşmiş Milletler'e başvurduğu ortaya çıktı.

Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Mutabakatı Muhtırası" ve "Askeri İşbirliği Mutabakatı Muhtırası" başlıklı iki anlaşmasının yankıları sürüyor. Türkiye'nin uluslararası meşruiyete sahip Libya Hükümeti ile imzaladığı anlaşmayı hazmedemeyen ülkeler, çaresizliklerini Birleşmiş Milletler'e taşıdı.





Star Gazetesi'nin Mısır haber sitesi MENA'ya dayandırdığı haberine göre; beş ülkenin BM Sekreterliği'ne sözlü bildirimlerde bulunarak Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmanın Birleşmiş Milletler'de kabul edilmemesini talep ettiği belirtildi.

Uluslararası meşruiyete sahip Libya Hükümeti ile imzalanan anlaşmanın "yasadışı" olduğunu ileri süren 5 ülkenin YunanistanGüney Kıbrıs Rum YönetimiMısırSuudi Arabistan ve Bahreyn olduğu ifade edildi.


banner1
Yorumlar (0)