Cihat Demirci toprağa verildi

Türkmen Halk Şairi rahmetli Cihat Demirci, Ankara'dan, memleketi Türkmeneli'nin başkenti Kerkük'e ulaştı ve burda cenaze naması sonrası dularla toprağa verildi. 1954 yılında Kerkük'ün Piryadi Mahallesi'nde dünyaya gelen ve Asıl adı Cihat Garip Rıza olan Cihat Demirci, cenazesi Kerkük'e bağlı Altunköprü kasabasında büyük üzüntüyle karşılandı.

09.08.2020, 02:25 Haberler
Cihat Demirci toprağa verildi
Türkmen Halk Şairi rahmetli Cihat Demirci, Ankara'dan, memleketi Türkmeneli'nin başkenti Kerkük'e ulaştı ve burda cenaze naması sonrası dularla toprağa verildi.

1954 yılında Kerkük'ün Piryadi Mahallesi'nde dünyaya gelen ve Asıl adı Cihat Garip Rıza olan Cihat Demirci, cenazesi Kerkük'e bağlı Altunköprü kasabasında büyük üzüntüyle karşılandı. Demirci'nin cenazesi Kerkük'te büyük bir kalabalık tarafından gözyaşları içinde karşılandı.

Şair Cihat Demirci'nin cenaze namazı Musalla bölgesinde Şehit Necdet Koçak Meydanı'nda kılındı. Irak Türkmen Cephesi yetkilileri, Türkmen siyasi parti temsilcileri, Türkmen sanatçılar, edebiyatçılar ve vatandaşlar cenaze namazında hazır bulundu.

Demirci, Musalla bölgesinde bilinen Seyid Kızı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Irak Türkmen Cephesi Kerkük il başkan yardımcısı Kahtan Vindavi Demirci'nin vefatı nedeniyle göz yaşları içinde duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Öteyandan, sosyal medya facebook sayfasından, Irak Türkmen Cephesi Kerkük il başkan yardımcısı Kahtan Vendavi, Cihat Demirci ile ilgili açıklamalar da bulundu.

Vendavi açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Irak Türkmen Cephesi Kerkük il Başkanlığı Merhum şair Cihat Demircinin defin merasiminde hazır bulundu.

Hasatlık nedeniyle hayatını kaybeden Kerküklü ünlü üstad şair Cihat Demirci'nin yoğun bir kalabalığın katılımıyla defin mersimi gerçekleşitrildi.

Defin merasimine ITC İl Başkanlığı Eğitim ve Kültür sorumlusu Mustafa Bayraktar, il Başkanlığına bağlı Büro sorumluları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda da Kerkük halkı hazır bulundu. Kendisine Allahtan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz."



https://www.esrefkerkuklu.com/cihat-demircinin-cenazesi-kerkuke-gonderildi/

https://www.esrefkerkuklu.com/turkmenelinin-sairi-cihat-demirci-hayatini-kaybetti/

Yorumlar (0)