Cihat Demirci'nin cenazesi Kerkük'e gönderildi

Türkmen Halk Şairi Cihat Demirci'nin cenazesi başkent Ankara'dan, memleketi Türkmeneli'nin başkenti Kerkük'e gönderilmesi için dün (7-8-2020) cenaze namazından sonra uğurlandı. Türkmen Halk Ozanı, Türkmen edebiyat tarinine adını altın harflerle yazdıran Demirci, bir süredir Ankara'daki Özel Keçiören Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

08.08.2020, 13:15 Haberler
Cihat Demirci'nin cenazesi Kerkük'e gönderildi
Türkmen Halk Şairi Cihat Demirci'nin cenazesi başkent Ankara'dan, memleketi Türkmeneli'nin başkenti Kerkük'e gönderilmesi için dün (7-8-2020) cenaze namazından sonra uğurlandı.

Türkmen Halk Ozanı, Türkmen edebiyat tarinine adını altın harflerle yazdıran Demirci, bir süredir Ankara'daki Özel Keçiören Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Türkmen Ozan 66 yaşındaki Cihat Demirci, uzun süredir kanser ve verem hastalıkları ile mücadele ediyordu. Ankara'da bulunan Iraklı Türkmenler ve Demirci'nin sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilcisi Mehmet Tütüncü ve Türkmen Siyasetçi Niyazi Mimaroğlu

Demirci'yi son yolculuğunda, Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilcisi Mehmet Tütüncü, Türkmen Siyasetçi Niyazi Mimaroğlu, Türkmeneli Partisi Başkanı Riyaz Sarıkahya ve Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilcilik Hukuk ve Siyasi Danışmanı Ali Hüseyin Beyatlı ve sevenleri hazır bulundu.

Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilcisi Mehmet Tütüncü, Türkmen Siyasetçi Niyani Mimaroğlu, Türkmeneli Partisi Başkanı Riyaz Sarıkahya ve Irak Türkmen Cephesi Ankara Hukuk Danışmanı Ali Hüseyin Beyatlı.

Cenaze namazının ardından ambulansla toprağa verilmek üzere memleketi Kerkük’e uğurlandı. Eşref Kerküklü ve Esrefkerkuklu.com çalışanları olarak, şairimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevlenlerine  ve Türkmeneli'ne sabırlıklar diliyoruz.

Cihat Demirci'nin vefat haberini okumak için manşet resimine tiklayın.

banner1
Yorumlar (1)
Cihat Demirci toprağa verildi - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] Cihat Demirci’nin cenazesi Kerkük’e gönderildi […]