Dışişleri'nden Papa'nın Kuzey Irak ziyaretinde yaşanan Kürdistan haritası skandalına tepki!

Dışişleri Bakanlığı'ndan Papa'nın ziyareti sırasında Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi tarafından gerçekleşen Kürdistan haritası skandalıyla ilgili açıklama geldi. Dışişleri açıklamasında "Papa Fransuva’nın Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı rastlanmaktadır. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz." denildi.

10.03.2021, 14:50 Haberler
Dışişleri'nden Papa'nın Kuzey Irak ziyaretinde yaşanan Kürdistan haritası skandalına tepki!

Papa'nın ziyareti sırasında Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Irak'ta yaşanan Kürdistan haritası skandalı hakkında açıklamada bulundu. Türkiye'den Kuzey Irak yönetiminden bu vahim hatanın bir an evvel düzeltilmesi ve net şekilde açıklamada bulunulması istendi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadeye yer verildi:

Papa Fransuva'nın Irak'ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın bir an önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz.

Türkiye'nin sert tepkisine karşı açıklama yapan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, IKBY'nin Türkiye'deki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği ve Türkiye'nin tepkisini çeken pul bastırma planının onaylanmadığını duyurdu.

Yorumlar (0)