Erdoğan'dan Irkçı Geert Wilders'a yanıt: Haddini bil vekil müsveddesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 7. Olağan Malatya İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollandalı Türk karşıtı ırkçı siyasetçi Geert Wilders'in skandal sözde 'karikatür' paylaşımına sert tepki göstererek, "Vekil (Geert Wilders) müsveddesi haddini bil! Faşizm bizim kitabımızda yok sizin kitabınızda var.

25.10.2020, 22:41 Haberler
Erdoğan'dan Irkçı Geert Wilders'a yanıt: Haddini bil vekil müsveddesi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 7. Olağan Malatya İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollandalı Türk karşıtı ırkçı siyasetçi Geert Wilders'in skandal sözde 'karikatür' paylaşımına sert tepki göstererek, "Vekil (Geert Wilders) müsveddesi haddini bil! Faşizm bizim kitabımızda yok sizin kitabınızda var. Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesi uzun ve meşakatli bir süreci ifade eder. Bir yanda halka rağmen halkçılık, diğer tarafta halkının yanında olduğunu söylerken sömürenler. Bir yanda jakoben zihniyet, dğer yanda milletiyle aynı istikamete bakan anlayış var" açıklamalarında bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 
"Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesi uzun ve meşakatli bir süreci ifade eder. Bir yanda halka rağmen halkçılık, diğer tarafta halkının yanında olduğunu söylerken sömürenler. Bir yanda jakoben zihniyet, dğer yanda milletiyle aynı istikamete bakan anlayış var. Dünyanın pek çok yerinde ve bölgemizdeki kimi ülkelerde de benzer mücadeleler yaşandı.

Şu son zamanlarda Fransa'nın başındaki zat, şaşırmış. Yatıyor, kalkıyor Erdoğan'la uğraşıyor. Önce sen kendine bak, nereye gidiyorsun ona bak. Bu bir vaka... Kontrolden geçmesi lazım. Bir de Hollanda'da milletvekili müsfeddesi var. Kalkmış bizimle ilgili bir şeyler yapıyor. Haddini bil. Kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Faşizm bizim kitabımızda yok, faşizm sizin kitabınızda var. Faşizmi Almanya'da, İtalya'da yaşadık, Nazizmi yaşadık. Siz onlarla yol yürüdünüz. Sizin benzerleriniz ülkemizde de var zaten. Onlara dersi 2023'te en güzel şekliyle vereceğinize inanıyorum."

 

Hollanda'da Özgürlük Partisi (PVV) Lideri Irkçı Geert Wilders, sosyal medya sayfasında, Erdoğan ile ilgili sözde 'karikatür' paylaşmış ve Erdoğan için 'terrörist' demişti.

 

Wilders'ın paylaşımını görmek için tiklayın:



EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner79
Yorumlar (0)