Erşat Salihi: PKK'nın Irak'tan çıkarılması için Iran, Irak'a yardımcı olsun

Irak Türkmen Cephesi (İTC) başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi, katıldığı bir programda, "PKK'nin Irak'tan çıkarılması için Iran, Irak'a yardımcı olsun" dedi.

22.02.2021, 17:14 Haberler
Erşat Salihi: PKK'nın Irak'tan çıkarılması için Iran, Irak'a yardımcı olsun

Salihi, katıldığı programda, "Iran karşıtı 'halk mücahitleri' adlı oluşumun Irak'tan çıkarılması için benim komusyonum elinden geleni yaptı ve o oluşum Irak'tan çıkarıldı. PKK'nin Irak'tan çıkarılması için İran'da Irak'a yardımcı olması lazım" dedi.


Salihi konuşmasının devamında şu açıklamalarda bulundu:

Biz, İran'a çok yardımcı olduk muhalif grub 'mücahit halk' (halk mücahitleri) adlı oluşumun Irak'tan çıkarılması için benim komisyonum; İnsan Hakları Komisyonu'nun büyük rolü olmuştur.

İran Büyükelçisi'yle de ve İran'dan gelen heyetlere de bunu ortaklaşa yaptık diye anlatık. pekala gelin PKK'lıları da Irak'tan beraber çıkaralım. Hem Irak Hükümetine hem İran Büyükelçiliğine ve İran yanlısı taraflara burada ılımlı bir siyaset yapmamız lazım.

Özellikle takip ettiğimiz kadarı ile İran Türkmen coğrafyasının üzerinde farklı bir şekilde siyasetini uygulamaktadır, bu olmaması lazımd. Yani İran Türkmeneli coğrafyasına destek vermek isterse ve orada istikrarı sağlamak isterse buna olumlu yaklaşırız. Ama eğer gelip Türkmenlerin içinde mezhepsel proje uygularsa bu olmaz ve proje istikrarsızlığı getirir. 

Salihi'nin yaptığı konuşmayı izlemek için alta yer alan manşer resimine tıklayın: 


 

banner79
Yorumlar (0)