Erşat Salihi seçimlerde Kürt siyasi hareketle anlaştı mı? Niyazi Mimaroğlu Eşref Kerküklü’nün sorularını yanıtladı

Türkmen bağımsız eski milletvekili Niyazi Mimaroğlu’nu Ankara’daki evinde ziyaret eden gazeteci Eşref Kerküklü, Kerkük milletvekili Erşat Salihi’nin sorusuna dikkat çekti. Kerküklü’nün sorularını yanıtlayan Mimaroğlu, Salihi sorusuna dikkat çeken yanıt verdi. 

21.04.2022, 00:47 Haberler
Erşat Salihi seçimlerde Kürt siyasi hareketle anlaştı mı? Niyazi Mimaroğlu Eşref Kerküklü’nün sorularını yanıtladı

3 günlük Ankara görüşmeleri kapsamında Mimaroğlu ile görüşen Kerküklü, Mimaroğlu’na Salihi ile ilgili soru yöneltti. 

ERŞAT SALİHİ: KERKÜK’TE TÜRKMENLER AZINLIKTA
Irak’ta genel seçim öncesi Erşat Salihi’nin WhatsApp üzerinden sesli mesaj yolu ile bir kişi ile yaptığı konuşmada, “Kerkük’te Türkmenler azınlıkta, Kürtler çoğunlukta” dediği duyuluyordu. Kerküklü, Salihi’nin o sözlerini Mimaroğlu’na sordu ve ekledi, “Salihi’nin bu sözleri Kürt siyasi hareketine bir mesaj mıydı?” Mimaroğlu, “tabii bir anlaşma var Kürt siyasi hareketle bir anlaşma var. İstemezler bir yiğit gelsin Türkmenleri Kerkük’te temsil etsin. Kerkük’ün tüm dosyalarını elinde bulunduran birisini, Kerkük’te milletvekili olmasını istemezler çünkü yolsuzluğa karışan herkesi hakim karşısına çıkarır” şeklinde konuştu.



ERŞAT SALİHİ SEÇİMLERDE MEZHEPÇİLİK Mİ YAPTI?
Mimaroğlu konuşmasının devamında Kerkük’te seçim esnasında, Kerkük’ten adaylığını koyan bazı Türkmen siyasetçilerin hem mezhepçilik hem de bölgecilik yaptığını dile getirdi. Mimaroğlu’nun konuşması dinicilerin aklına Erşat Salihi’yi akıllara getirdi. Salihi, Irak’ta seçim sürecinde Mimaroğlu’nun Kerkük’ten adaylığını koymasına rahatsız olmuş, zaman zaman rahatsızlığı sosyal medyaya yansımıştı. 

Mimaroğlu, “Kerkük’te adaylığını koyan birisi benimle ilgili, ‘Niyazi Mimaroğlu neden adaylığını Kerkük’ten koymuş? O Şii’nin biridir, Tuzhurmatu’lunun biridir’dediğini aktardı ancak isim belirtmedi. 

İşte Niyazi Mimaroğlu’nun yaptığı konuşmanın görüntüleri izlemek için alta yer alan manşet resimine tıklayın: 

 

banner79
Yorumlar (0)