Erşat Salihi'ye yakın isimler İTC'den alınmaya devam ediyor: İbrahim Köpürlü ve Reşat Salihi görevden alındı

Irak Türkmen Cephesi (İTC) Başkanı Hasan Turan, Milletvekili Erşat Salihi’ye yakın isimleri İTC’den göndermeye devam ediyor. Salihi’ye yakınlığı ile bilinen Gazeteci Reşat Salihi ve Gazeteci İbrahim Köpürlü’nün görevlerine son verildi. İşte detaylar…

17.01.2022, 01:38 Haberler
Erşat Salihi'ye yakın isimler İTC'den alınmaya devam ediyor: İbrahim Köpürlü ve Reşat Salihi görevden alındı

Basın danışmanlığı kapsamında ITC Milletvekili Salihi’nin ofisinde ve İTC Enformasyon bürosunda, görev alan İbrahim Köpürlü ve Reşat Salihi görevlerine son verildi.

Gazeteci Eşref Kerküklü’nün sorularını yanıtlayan Köpürlü, “bugün (17 Ocak 2022) itibarı ile Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan tarafından ben (İbrahim Köpürlü) ve Reşat Salihi kardeşimin cephede (İTC) görevimize usulsüz bir şekilde son verildi. Ben 2014 yılında Reşat Salihi ise 2007 yılında İTC’de görevlerimize başladık” dedi.


(İbrahim Köpürlü, Erşat Salihi ve Reşat Salihi. Fotoğraf kaynak: İbrahim Köpürlü)

Köpürlü açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi: 

Yıllarca ister Irak Türkmen Cephesi Başkanı ofisinde, ister Irak Türkmen Cephesi Enformasyon bürosunda gecemizi gündüz edip, ITC'nin siyasi ağırlığını bütün kamuoyuna duyurduk.

Son 28 Mart’taki değişimden sonra da Irak Türkmen Cephesi'nin tek Milletvekili olan Erşat Salihi Başkanımızın yanında görevimize bugüne kadar devam ettik. Yine de her zaman Irak Türkmen Cephesi’ni kurum olarak savunup her yerde müdafaa etik ediyoruz da.

Bu gibi kararlar bizi hiç bir zaman yolumuzdan geri koyamayacağını bildirir, Irak Türkmen Cephesi’nde gönüllü olarak da çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

Ben görevimize son verilmesine rağmen, başta İTC olmak üzere ve İTC Milletvekili Sayın Erşat Salihi’nin yanında olmaya devam edeceğim.

Görevden alınma ile ilgili sosyal medya sayfasından Reşat Salihi yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:



Ayrıca, gelen bilgilere göre, İTC’ye bağlı Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği Başkanı Müslüm Kasapoğlu, Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Başkanı İstebrak Yaşaroğlu ve Türkmeneli Televizyon Müdürü Ahmet Ömer Neccar görevlerinden alınacak isimler arasında.

banner1
Yorumlar (0)