Erşat Salihi’nin Bozkurt pozu, PKK ile FETÖ’nün dengesini bozdu

Irak Türkmen Cephesi (İTC) başkanı ve Kerkük milletvekili Salihi’nin Bozkurt işaretli fotoğrafları terör örgütü PKK ve Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) saldırılarına yol açtı.

21.01.2021, 22:21 Haberler
Erşat Salihi’nin Bozkurt pozu, PKK ile FETÖ’nün dengesini bozdu

Türkmeneli’nin farklı bölgelerinde Türkmen halkını koruyan Türkmen askerlerine moral ziyaretleri gerçekleştiren Erşat Salihi, ziyaret esnasında Türkmen askerleri ile birlikte Bozkurt işareti yaparak fotoğraf çektirdi ve sosyal medya sayfasından paylaştı. 


Toplumda ‘Barzani medyası’ olarak bilinen Rûdaw adlı haber sitesi, Salihi’nin Bozkurt işaretli resimlerini haber yaparak okurlarına hedef gösterirken, PKK ve FETÖ sitelerinin de aynı haberin zincirleme haber yapmasına zemin oluşturdu. 



 

Her Türk Bozkurt'tur

Rûdaw’ın haberine tepki gösteren Sosyal Antropog & Etnograf Sefa Yürükel, Barzani ve tayfası etnik işaretleri var kimse bu işaretleri gerekçe göstererek bunlara tepki göstermiyorsa, onlarda Türk’ün sembolüne tepki göstermesinler” dedi.


Yürükel, Kerküklü'ye verdiği açıklamanın devamında, “Salihi, doğru yapmıştır. Her Türk Bozkurttur. Barzani ve PKK şundan korkuyor; Türkmenler, ideolojik ve siyasi olarak ajitasyona girerlerse ve Salihi başlarında olursa o zaman Basra’ya, Bağdat’a ve diğer yerlere göç eden Türkmenler içinde milli rüzgar estirilir ve Türkmenler tekrar Türkmeneli’ne geri gelirler diye korkuyorlar. Bütün dertleri Türkmeneli'nden kaçan Türkmenlerin tekrar Türkmeneli'nde toplanmasını istememeleredir. Bütün korkuları budur. Çünkü ilerde Irak Anayasasına göre belirsiz bölge dedikleri yere, Türkmenler geri dönerse, geri gelen Türkmenler de  referandumda oy kullanacaklar, çoğunluğu sağlayacaklar ve bölgeye Barzani, Talabani ve PKK  yerleşemeyecektir. Bölge Türkmenlerin bölgesidir. Esas amaç bunu önlemeye yöneliktir. Irak Türkmenleri 3,5 milyondur ve Türkmeneli bölgesine gelmeleri gerekmektedir, orası onların vatanıdır. ABD’nin piyonu haline gelen Barzani, PKK ve Peşmerge’yi bölgeden göndermenin tek yolu Türkmenlerin milli heyecan ile tekrar Türkmeneli'nde birleşmeleridir. Bozkurt işareti Türkleri, Türkmenleri birleştirmenin işaretidir ve bütün korkuları budur” dedi. 

Gönülleri Türklük'le doldurmalıyız

Türkmeneli Dernekler Federasyonu başkanı Dr. Aydın Beyatlı, gazeteci Eşref Kerküklü’ye verdiği açıklamada, Bozkurt işaretinin Hunlar, Kıpçaklar, ‘ben Türk’üm’ anlamına gelecek şekilde kullandıklarını bildirdi. 


“1991 yılında Başbuğu Alparslan Türkeş, Baku’yu ziyaret esnasında bir milyon Azerbaycan Türk’ü Başbuğu Bozkurt işareti yaparak karşılamıştı. Bu nedenle Türkler arasında bir selamlaşma olarakta görebiliriz” diyen Beyatlı, önce Türkmeneli gençliğin beyinlerini ve gönüllerini Türkçülükle doldurmalıyız sonra Bozkurt işaretini tam olarak anlatmalıyız” diye konuştu.


Ne olmuştu?

ITC başkanı Kerkük milletvekili Erşat Salihi’nin Türkmen askerleri ile Bozkurt işareti yaparak resim çektirmiş ve sosyal medya sayfasında paylaşmıştı. Barzani medyası Rûdaw, Salihi’nin Bozkurt işaretli resimlerini haber yaparak PKK ve FETÖ’ye hedef göstermişti.
 

Bu tür saldırılara aşina olan Salihi, sosyal medya sayfasından ikinci bir paylaşımda bulunmuş ve şu açıklamaya yer vermişti:

Bozkurt, “Ben Türk’üm” demenin şekillenmiş hâlidir. Kimseden çekinmeden, kimselere aldırış etmeden bu işareti yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonra selamımız, Türklüğün sembolü Bozkurt ile olacaktır.

İşte Salihi’nin yaptığı paylaşım ve FETÖ-PKK’nin zincirleme haberleri:





Arab medyası 'Ahval' Türkçe yayınını firari FETÖ'cüler yapıyor.







EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner79
Yorumlar (0)