Eşref Kerküklü'ye yapılan saldırı STK temsilcileri ve gazeteciler tarafından kınandı: Ayrancı'nın radikalliğine dikkat çekildi

Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) başkanı Amsterdam belediyesi tarafından özel destek alması ile bilinen Mustafa Ayrancı'nın gazeteci Eşref Kerküklü'ye yaptığı fiziksel saldırısı, Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri ve gazeteciler tarafından kınandı.

09.02.2021, 23:26 Haberler
Eşref Kerküklü'ye yapılan saldırı STK temsilcileri ve gazeteciler tarafından kınandı: Ayrancı'nın radikalliğine dikkat çekildi

Hollanda'da tanınan akademisyen Sefa Yürükel, Avrupa Sivaslılar Birliği Derneği Hollanda (ASBİR) Başkanı Göksel Soyugüzel, Biz Birlikte Güçlüyüz Partisi Genel Başkanı Erkan Demir, Doğuş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeynel Abdin, BizTürkmeniz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Şükran Kayacı, Gazeteci - Yazar Orhan Aras, ve Hollanda Çanakkale Müzesi Başkanı Bülent Türker,  saldırı ile ilgili yaptıkları açıklamada, militan Mustafa Ayrancı'nın saldırısı "basın özgürlüğüne" yapılmış saldırı olduğuna dikkat çektiler.

Açıklamalarda şu sözlere yer verildi: 
 


Sefa Yürükel

Kerküklü’nün şahsında basına saldırı

Sosyal-antropolog Sefa Yürükel"Gazetecilik görevini icraa etmek için Amsterdam’da ki Boğaziçi Üniversitesi Dayanışma Platformu’nun düzenlediği mitingde röportaj yapan gazeteci Eşref Kerküklü’nün, HTİB Başkanı Ayrancı tarafından saldırıya uğraması, basın özgürlüğüne karşı, Eşref Kerküklü’nün şahsında bir saldırıdır. Bu tür saldırıyı yapan bir kişinin yıllardır Hollanda’da bir STK Başkanı olarak yer almasıda ayrıca utanç vericidir. Başta Hollanda Türk kamuoyu olmak üzere, tüm Hollanda kamuoyunu bu tür saldırganlıkları ve gazetecileri terörize etme girişimlerini lanetlemelidir."



Göksel Soyugüzel
Göksel Soyugüzel

Köpek köpeği ısırmaz

Hollanda'da geniş tabanı ile bilinen Avrupa Sivaslılar Birliği Derneği Hollanda (ASBİR) Başkanı Göksel Soyugüzel"İlk önce, özgürlük ve demokrasiden her zaman bahseden Mustafa Ayrancı denen kişinin size yapmış olduğu hareketi kınıyorum.Siz basın olarak, orda görevinizi yaptınız. Cesaret gösterip öyle bir protestoya katıldığınız için teşekkür ederim. Biz, STK (Sivil Toplum Kuruluşu) olarak, böyle durumlarda her hangi bir açıklama yapma gereği duymuyoruz. Sizin basın özgürlüğüz kısıtlamak isteyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Fakat biliyorsunuz köpek köpeği ısırmaz. Biliyorsunuz Türkiye aleyhtarı gösteriler her zaman Hollanda devleti tarafından yönetiliyor."




Erkan Demir

Barbarca saldırı

Almanya'da siyaset yapan Biz Birlikte Güclüyüz Partisi Genel Başkanı Erkan Demir: "Hollanda basınından Eşref beye yapılan barbarca saldırıyı kınıyorum. Basın olarak görevi başındayken darp ve tahrik edilmesi özgürlük, gösteri ve demokrasi kuralarıyla çelişkilidir. Yapilan fiziksel saldırı tekrar tekrar kınıyorum."




Zeynel Abidin

Özgürlük âşığı basını  hiç bir güç susturamaz

Hollanda'da yayın yapan Doğuş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeynel Abidin: "Tarihin pek çok döneminde baskı, şiddet ve korkutma yöntemiyle basın yayın mensupları susturulmaya çalışılmıştır. Gerçekleri söyleyen, doğruları yazan, hakikatlerin üzerini aralayan özgürlük âşığı pek çok basın emekçisi farklı yol ve yöntemlerle ya işinden edildi ya da susturuldu. Tek derdi insanları doğru bir şekilde bilgilendirmek olan basın mensuplarından Eşref Kerküklü Bey de bu kirli yöntemden nasibini aldı. Kimden ve nereden gelirse gelsin bu tür baskı ve şiddet içeren eylemleri kınadığımı bildiriyor, basın mensubu arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum. Özgürlük âşığı basın emekçilerini hiç bir güç susturamaz. Hakikatlerin söylenmesinin önünde hiç kimse engel olamaz!"




Şükran Kayacı

Saldırıyı kınıyoruz

Irak ve Türkiye'de Türkçe Arapça yayın yapan BizTürkmeniz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şükran Kayacı: "Her vatandaşın medya platformunda haber paylaşm özgürlüğüne sahiptir. Doğru ve yerinde haber yapmak hiç bir taraftan engellenmemeli. Gazeteci Eşref Kerküklü’ye yapılan saldırıyı kınıyoruz."




Orhan Aras

Özgürlüğe vurulmuş darbedir

Almanya'da faaliyet gösteren Gazeteci - Yazar Orhan Aras: "Fikirlerle mücadele edemeyenler kaba kuvvete başvururlar.  Halkın dertleriyle ilgilenen gazetecilere kaba kuvvet uygulamak haber alma özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Gazeteci Eşref Kerküklü'ye yapılan saldırı da asla tasvip edilmeyecek bir olaydır ve kınanması gerekmektedir."




Bülent Türker

Görevini yapan gazeteciye saygı

Hollanda Çanakkale Müzesi Başkanı Bülent Türker"Görevini yapan gazeteciye saygı duyulması gerekir. Gazeteci Eşref Kerküklü'ye çalışması esnasında yapılan saldırıyı kınıyorum."



Ne olmuştu?

Türkiye de gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek amaçlı Hollanda'nın başkenti Amsterdam da 'Hollanda Boğaziçi Dayanışma Platformu'nun ornagine ettiği eyleme gazeteci Eşref Kerküklü haber yapmak üzere katıldı. Kerküklü, eylemi organize eden öğrencilerden açıklama aldıktan sonra alandan ayrılırken HTİB başkanı Amsterdam belediyesinden özel destek gören militan Mustafa Ayrancı'nın fiziksel saldırısına uğramıştı.

Saldırı ile ilgili görüntüleri izlemek için alta yer alan manşet resimine tıklayın: 



(Açıklamaların devamı gelecek)

Yorumlar (0)