Eşref Kerküklü’ye PKK saldırısı: Siyasetçiler, STK Temsilcileri ve Gazeteciler saldırı kınandı

Gazeteci Eşref Kerküklü’ye karşı gerçekleşen terör örgütü PKK saldırısı Hollanda’da geniş kesim tarafından kınandı, terör lanetlendi.

14.02.2021, 23:37 Haberler
Eşref Kerküklü’ye PKK saldırısı: Siyasetçiler, STK Temsilcileri ve Gazeteciler saldırı kınandı

Kerküklü’ye destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) başkanı Şerife Alparslan, Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği (HATKD) başkanı İlhan Aşkın, Hollanda Türk-İslam Derneleri Federasyonu (TICF/HTIKDF) başkanı Ömer Altay, duayen gazeteci İlhan Karaçay, Aydınlık Gazetesi ve Platform Dergisi yazarı Hollandalı Türk sanatçı Ali Develioğlu, Ufuk Gazetesi yazarı Hamit Sürmeneli, yazar Hüseyin Sayılgan ve Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti genel başkanı deneyimli gazeteci Oğuzhan Kılıç açıklamalarda bulundular.

Yapılan açıklamlarda şu ifadelere yer verildi:




Tunahan Kuzu

Zevatı kınıyorum

Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu: "Üzgünlükle gazeteci Eşref Kerküklü’ye uygulanan şiddeti, ahlak sınırlarını aşan bu davranışı Amsterdam’da gerçekleştiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Ahlaktan mahrum kalmış saldırgan zevatı şiddetle kınıyorum. Kerküklü’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."




Şerife Alparslan

Bölücülüğe hizmet eden maşa

Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) Başkanı Şerife Alparslan: "Eşref bey, şahsınıza ve haber alma özgürlüğünüze yapılan saldırıyı kınıyorum. Bölücülüğe hizmet edenlerin bu davranışla basına kısıtlama getirenlerden bir farkı kalmamıştır. Onlar maşa görevi yaparak yurdun bir karış toprağını dahi savunamazlar. Aklınızda bulunsun, her daim yanınızdayız."




İlhan Aşkın

Gazetecilik suç değildir

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği (HATKD) başkanı İlhan Aşkın: "Bilinen kirli bir maşa Mustafa Ayrancı tarafından fiziksel saldırıya uğruyan gazeteci Eşref Kerküklü’ye geçmiş dileklerimi bildirirken, gazeteciliğin suç olmadığını buradan duyuruyoruz. Ve saldırıyı kınıyorum."




Ömer Altay

Ayrancı denen deyyus

Hollanda'daki Diyanet camilerini bünyesinde bulunduran çatı kuruluşu olan Hollanda Türk-Islam Kültür Dernekleri Federasyonu (TICF/HTIKDF) genel başkanı Ömer Altay: "Bu alçaklığı yapamaz ve hakkı da yoktur. Bu Ayrancı denen deyyus kimlere hizmet etmektedir?"




İlhan Karaçay

Meslektaşımıza yapılanı kınıyorum

Duayen Gazeteci İlhan Karaçay: "Gazeteci meslektaşlarımıza yapılan ve yapılacak olan her türlü saldırıyı içtenlikle kınıyorum."




Ali Develioğlu

Özgürlüğe müdahale kınanmalıdır

Hollanda'da Türk kültürünün yaşatılması için sanatın değişik alanlarında önemli tarihi faaliyetleri organize ederek öncülük eden sanat insanı, Aydınlık gazetesi ve Platform dergisi gibi pek çok yayın organında yazarlık yapan, gazeteci Ali Develioğlu:"Gazetecinin yasalar çerçevesinde haber yapma özgürlüğüne müdahale etmek kınanmalıdır."




Hamit Sürmeneli

Saldırmak acizlik belirtisidir

Ufuk Gazetesi Yazarı Hamit Sürmeneli: "İlk önce geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kim olursa olsun, tarafsızca görevini ifa etmeye çalışan bir basın mensubuna saldırmak acizliğin belirtisidir."




Hüseyin Sayılgan

Ayrancı önce kimlik tesbiti yaptı

Yazar Hüseyin Sayılgan: "Sözde düşünce ve basın özgürlüğü diye ortalığı her fırsatta karıştıranlar kendileri gibi düşünmeyenlere hem psikolojik hem de fiziki saldırıda bulunmaktan geri durmuyorlar. HTİB başkanı Mustafa Ayrancı önce haberciden kimlik sorarak psikolojik baskı uyguluyor ve daha sonra elindeki mikrofon standı ile gazeteci Eşref Kerküklü’nün üzerine yürüyüp şiddete başvuruyor. Bu saldırgan davranışlarından dolayı bu mitingi organize edenleri ve saldırgan HTİB başkanını şiddetle kınıyorum.

Degerli dostlar, yakında Hollanda'da seçimler var, sizlerden ricam Kati Piri'nin partisi PvDA ve Saadet Karabulut'un partisi SP'ye kesinlikle oy vermemenizdir.. Bu iki partili her daim Türkiye karşıtı platformlarda yer almaktadırlar. Bunlara en güzel verilecek cevap sandıkta oy vermemektir.! Bunlara inat hepimiz DENK partimize destek vereceğiz!"




Oğuzhan Kılıç

Ayrancı özel görevlendirilmiş beşinci kol elemanı 

Insan hakları ve uluslarası ilişkilere yönelik araştırma ve çalışmalarda bulunan, bu bağlamda teröristbaşı Fethullah Gülen'i 2012 yılında Hollanda Insan Hakları Kurumu'na CRM'ye raporlayarak resmen şikayet eden ilk isim olan, Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti'nde Genel Başkanlık yapan  deneyimli gazeteci Oğuzhan Kılıç şu değerlendirmede bulundu; "işini yapan gazeteci Eşref Kerküklü'ye yönelik olarak Mustafa Ayrancı'nın Amsterdam da bütün insanî ve medenî ahlâk kurallarını çiğneyerek gerçekleştirdiği şiddet eylemi kabul edilemez ve şok edicidir.

FETÖ'nün 'medya' görünümü vermeye çalıştığı ancak düşmanca beşinci kol faaliyeti yaparak yalan haber yapmaktan ileri gitmeyen FETÖ propaganda bültenlerinde sözde 'solcu sivil toplum lideri' olarak yansıtılan HTIB'li radikal-marjinal militan olduğu anlaşılan Mustafa Ayrancı adlı kişinin Amsterdam Mueseumplein meydanında gerçekleştirilen Boğaziçi Dayanışma eylemi sırasında sorduğu soruları beğenmediği ve genel olarak gazetecilere düşmanlığı nedeniyle gazeteci Eşref Kerküklü'ye saldırı düzenledi.

Hollanda Türk toplumunun haklarını korumak yerine olabildiğince baltalayan, özel görevi gereği ona dikte ettirilen 'böl, parçala, yönet' anlayışının bir sonuç ürün olan bu saldırgan nerede Türk insanı bir araya geliyorsa, ve kendisine orada bir paye verilmiyorsa, o güzel çalışmayı Hollanda kamu kuruluşları nazarında kirletmek ve kötülemek için elinden geleni yapan, bunun için hiçbir ahlâksız iftirayı atmaktan geri durmayan, utanmayan bu bölücünün özel bir proje olduğu artık geniş toplum kesimlerince anlaşılmıştır. Işte tam da bu sıkışmanın içinde şimdi de fizikî şiddetini açıktan yapıyor olması olaya farklı bir boyut katmaktadır.

Ancak az kişiyi de mağdur etmedi bu bölücü saldırgan. Gazeteci Eşref Kerküklü'ye fiziki saldırı düzenleyen Mustafa Ayrancı adlı şahıs anlaşıldığı üzere etnik kimlik istismarıyla kendince algı oluşturma çabasında. Kürtlerin Türklerle, Türklerin Kürtlerle hiçbir şey alıp veremedi yoktur, bu saldırganın da Kürtleri temsil ettiği yoktur.

Başta toplum kesimlerini ve etnik grupları karşı karşıya getirmeye yönelik olarak yapılan provokasyonlar, kışkırtmalar ve nefret söylemleriyle bir yere varılamaz. Gelecek nesillerce kötü bir insan olarak anılmak istemiyorsa, aktif olarak bu davranış ve eylemlerden vazgeçmek zorundadır. Toplumun aydın, emekçi, gençlik kesimlerinin ve gazetecilerin dayanışmasıyla baş edilmeyeceğini anlamak zor değildir. Olumsuzu arzulamayız ancak kişi davranışlarını ahlaklılık yönünde düzeltmedikçe, aksi takdirinde, yani saldırgan hukuk düzenini bozmaya yönelik faaliyetleri bitirmedikçe ve eylemlerinden vazgeçmedikçe başı adalet ve polis teşkilâtınca yapılacak soruşturmalardan kalkmayacaktır. Tekrar başta Eşref Kerküklü olmak üzere meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunarım."




Ne olmuştu?

Türkiye de gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek amaçlı Hollanda'nın başkenti Amsterdam da 'Hollanda Boğaziçi Dayanışma Platformu'nun ornagine ettiği eyleme gazeteci Eşref Kerküklü haber yapmak üzere katıldı. Kerküklü, eylemi organize eden öğrencilerden açıklama aldıktan sonra alandan ayrılırken HTİB başkanı Amsterdam belediyesinden özel destek gören militan Mustafa Ayrancı'nın fiziksel saldırısına uğramıştı.

Saldırı ile ilgili görüntüleri izlemek için alta yer alan manşet resimine tıklayın: 


Saldırıya karşı yapılan kınama haberlerini okumak için alta yer alan manşet resimlerine tıklayın:






 

Yorumlar (0)