Faiz Kasap: “Hüseyin Remzi, Olcay Kılavuz üzerinden yolsuzluk yapıyor”

Irak Türkmeni Faiz Kasap, Ankara’da Hüseyin Remzi tarafından mağdur edildiğini ve Remzi’nin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz adı üzerinden Türkmenlere eziyet ettiğini dile getirdi. Hüseyin Remzi iddialarla ilgili gazeteci Eşref Kerküklü’ye açıklama verdi. İşte ayrıntılar…

25.09.2022, 17:22 Haberler
Faiz Kasap: “Hüseyin Remzi, Olcay Kılavuz üzerinden yolsuzluk yapıyor”

Terör mağduru Iraklı Türkmen Faiz Kasap, gazeteci Eşref Kerküklü’ye verdiği sesli açıklamada, 6 aydır ‘Türkmeneli Uluslararası İnsani Yardım Eğitim ve Kültür’ adlı derneğin başkanı olarak bilinen Hüseyin Remzi tarafından mağdur edildiğini, kendisinden para istendiğini ve ‘erkeksen Türkmen Evine gel’ denilerek tehdit edildiğini dile getirdi. 

Ankara’da yaşayan ve Türkmenlere yaptığı saldırgan tavrı ile bilinen ve sürekli olumsuz haberlerle Irak Türkmen toplumu tarafından konuşulan Hüseyin Remzi, Keçiören Ülkü Ocağında, tasarlayarak, acı çektirerek Türkmen gazeteciye işkence, Irak Türkmen Cephesi toplantısını basarak olay çıkarma, gazeteciye karşı sözlü saldırıda bulunarak hürriyetinden yoksun kılma, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un adını kirli işleri için kullanarak rant elde etme ve gibi olaylarla sürekli gündemde olan Hüseyin Remzi’nin adı şimdi de yolsuzluk yapmakla Irak Türkmen gündemine düştü. 

‘OLCAY KILAVUZ ABİME SEVGİ VE SELAMIM VAR’
Kerküklü’ye açıklamalarda bulunan ve Hüseyin Remzi tarafından mağdur olduğunu dile getiren Faiz Kasap, “Olcay Kılavuz abimize sevgi ve selamım var ama Hüseyin Remzi, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz üzerinden Ankara’daki Türkmenlere eziyet ediyor, yolsuzluk yapıyor ve benden para alamayınca beni DEAŞ olmakla suçluyor. 10 günlük bebeğe merhamet göstermeyen Hüseyin Remzi, Türkmen toplumuna nasıl merhamet eder? Böyle başkan bize lazım değil” açıklamasında bulundu.

İşte verdiği açıklamadan satır başları:

19/03/2022 tarihinde Ankara Hastanesinden eşim doğum yaptı. 19 bin Lira masraf çıktı. Uluslararası Yabancılar Odası-Ankara şubesine gittim, onlar beni Türkmeneli Vakfı’na yönlendirdi. Türkmeneli Vakfı; 'eğer durumun yoksa biz ödeyeceğiz' dedi. Türkmeneli Vakfı, 7500 TL'ye kefil oldu ve bu nedenle hastanadan çocuğum ve eşimle birlikte taburcu olduk. 

Hüseyin Remzi adında bir kişi benden 7500 TL isteyince ben tekrar hastaneye gittim ve, 'bunlar benden 7500 TL istiyor' dedim.

DR. TURHAN KETENE: HÜSEYİN REMZİ KİMİN KÖPEĞİ 
Ben, Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene'yi aradım ve Hüseyin Remzi benden para istiyor dedim. Turhan abi döndü dedi ki, ‘Hüseyin Remzi kimin köpeği benim vakf adına konuşuyor ondan, bundan para istiyor. Kimin köpeği Hüseyin Remzi?’

HÜSEYİN REMZİ YOLSUZLUK YAPIYOR

Hüseyin Remzi yüzünden çok Telaferli Türkmen Ankara'da eziyet çekiyor. Oda (Hüseyin Remzi) Olcay Kılavuz üzerinden herkesi mağdur ediyor, yolsuzluk yapıyor. Olcay Kılavuz üzerinden herkesi mağdur ediyor böyle bir Türkmen istemiyoruz, bu Türkmenlerin ismini kirletiyor. 

10 GÜNLÜK BEBEĞE MERHAMETİ OLMAYAN HÜSEYİN REMZİ’NİN BAŞKA İNSANA OLMAZ
Hüseyin Remzi gibi biri bize lazım değil bu Türkmenler için değil, kendi cebi için çalışıyor. 10 günlük bebeğe merhameti olmayan Hüseyin Remzi'nin başka Türkmene merhameti olmaz, bu bize lazım değil.

OLCAY KILAVUZ ÜZERİNDEN TÜRKMENLERE ZULÜM EDİYOR 
'Erkeksen Türkmen Evine gel'
dedi Hüseyin Remzi. Ben de Türkmen Evine gittim kapalı arıyorum telefonuna ulaşılamıyor, hani neredesin dedim Hüseyin'e. Olcay Kılavuz'un ismi ile Türkmenlere zulüm ediyor.

Olcay abimize selam ve sevgimiz ama Hüseyin Remzi, milleti kandırıyor, hakkını yiyor ve Olcay Kılavuz'un adını kullanarak bunu yapıyor. Kadir gecesi, Hüseyin Remzi'ye mesaj göndererek yeni doğan bebeğime yardımcı olmasını istedim ama yapmadı, böyle merhametsiz bir insan. Para verirsen cebine koyarsa o zaman yapar.

HÜSEYİN REMZİ İDDİALARA YANIT VERDİ
Faiz Kasap’ın iddiaları ile ilgili Kerküklü’ye WhatsApp üzerinden açıklama veren Remzi, iddiaların doğru olmadığını ve bu konu ile ilgili hukuki süreç başlatılarını dile getirdi. Remzi, “Türk Soylu belgesini biz vermiyoruz. Bunu Türkmeneli Vakfı veriyor. Türkmeneli Vakfı da bunu vermek için, Türkmeneli Vakfı’na şartlı bağış yapılması gerekiyor. Bu da (Faiz Kasap) bağış yapmadığı için Türkmeneli Vakfı, hastane masrafını karşılamadı, hastane masrafını Irak Türkmen Cephesi (İTC) Sözcüsü Mohammed Sanan verdi. Ayrıca, arkadaşa (Faiz Kasap) sorabilirsiniz, madem ki hukuksuzluk var neden gidip hukuka baş vurmadı?” Açıklamasında bulundu.

Faiz Kasap'ın sesli açıklamasını dinlemek için tıklayın:

Yorumlar (0)