Fethullah Gülen hücrelerini uyandırıyor: Hedef iç kargaşa, erken seçim

ABD, memnun olmadığı Erdoğan iktidarının değişmesi için piyonlarını sahaya sürüyor. İç karışıklık yaratılarak erken seçim koşulları oluşturulmaya çalışılıyor. Son günlerde hamlelerin arttığı görülüyor. Gizli FETÖ hücreleri örgütün 'risk alın' talimatına uygun adımlar atıyor.

23.05.2021, 14:02 Haberler
Fethullah Gülen hücrelerini uyandırıyor: Hedef iç kargaşa, erken seçim

ABD, Türkiye operasyonuna hız verdi. Aydınlık 8 ay önce uyarmıştı. ABD’nin planı iç kargaşa çıkarmak, arkasından da erken seçime gitmek... FETÖ hücreleri uyandırılıp sahaya sürülürken, risk almaları istendi. Son dönemde yaşanan gerginlik, devlet içindeki FETÖ’cülerin çıkışları, mafya elemanlarının sahaya sürülmesi, muhalefetin erken seçim kampanyasında dozu artırması Washington’da hazırlanan planın parçaları...
 

Aydınlık gazetesinde yer alana habere göre, Türkiye’de iktidarın rotasını Batı’dan Asya’ya çevirmesi, Rusya, Çin, İran ve diğer Asya ülkeleri ile ilişkilerini yoğunlaştırması sonrasında ABD derin devleti Türkiye’yi hedef alan faaliyetlere başladı. ABD başkanlık seçimlerini Biden’ın kazanması ile birlikte bu faaliyetler daha da hızlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Biden’a “Kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz” sözlerinden sonra vites yükseltildi.


Aydınlık daha Biden seçilmeden, ABD’nin Türkiye’de, FETÖ’yü yeniden sahaya sürme, ekonomide yaşanan krizi tetikleme, iç kargaşa çıkarma, muhalefete destek verme, arkasından da erken seçime gitme planları yaptığını yazmıştı.


ÖZGÜVENLERİ ARTTI
Biden’ın göreve başlaması sonrasında Türkiye’deki Amerikancılarda özgüven patlaması ortaya çıktı. Özellikle FETÖ’de hareketlilik dikkat çekerken, hapisteki örgüt elemanlarının çözülmelerini önlemek için Biden yönetimi umut olarak gösterildi.


GİZLİ FETÖ’YE 'AKTİF OLUN' TALİMATI
ABD’nin Türkiye planı çerçevesinde FETÖ yeniden sahaya sürüldü. FETÖ’nün Amerika’daki merkezinden, Türkiye’deki Gizli FETÖ’ye “risk alın, aktif olun” talimatı verildi. Uyuyan hücreler uyandırıldı. Korkudan kendini kenara çekmeye çalışan “Gizli FETÖ”cülerin, deşifre tehdidiyle aktif olarak mücadeleye katılması istendi. Özellikle korunarak üst düzeyde görev yapmaları sağlanan bürokratların harekete geçmeleri konusunda baskı kuruldu. Pensilvanya’da yapılan özel sohbetlerde sık sık, “Biz onları o görevlere boşuna mı getirdik. Bugün gerekeni yapmayacaklarsa ne zaman yapacaklar. Yapmasınlar da görelim” diye konuşulduğu öğrenildi. Bu tehditten sonra, başta üniversitelerdeki, bürokrasideki, güvenlik birimleri içindeki “Gizli FETÖ”nün verilen talimatları yerine getirmeye başladıkları bildirildi. Bu durumun Ak Parti’de kendini gizlemeyi başaran “Gizli FETÖ”cüler için de geçerli olduğu belirlendi.

Bu arada FETÖ’nün Türkiye’de yeniden yapılandırılması da gündeme sokuldu. Bu yapılandırmanın ‘Talebe Yapılanması’, ‘Mağdur Aileler Yapılanması’ ve ‘Finansal Yapılanma’ şeklinde üç ayağa dayandığı vurgulandı.


SON ÇIKIŞLAR TALİMATA UYGUN
Geçen günlerde Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut ve AA muhabiri Musab Turan kamuoyunda ses getiren ilginç çıkışlar yaptılar. Savcı Akbulut çıkış yaparken durumun farkındaydı. Başına geleceklerden söz etmesi de bunun kanıtıydı. AA muhabirinin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yönelttiği soruların gazetecilikle bir ilgisi yoktu. Mevcut yasalar ve kurumların iç yönetmeliklerine göre ceza almaları kesin olmasına rağmen yapılan çıkışlar “risk alın” talimatına uygundu.


BELGE SIZMASI
Bu çerçevede devletten belge sızma süreci başlatıldı. İktidarı zora sokacak belgeler örgütten verilen talimatla muhalif internet sitelerine, yayın organlarına ve muhalefetteki partilere ulaştırılmaya başladı. Bu belgelerin belli yerlerde arşivlendiği ve bir plan dahilinde kamuoyuna sunulduğu ve kullanılacağı ifade ediliyor. Muhalefet partilerinin iktidara güveni sarsmayı ve parti içinde bölünme yaratmayı da amaçlayan, “128 milyar dolar nerede?” kampanyası da bu çerçevede değerlendiriliyor. 


SOSYAL MEDYA
Eş zamanlı olarak sosyal medyada da faaliyetler yoğunlaştı. CIA tarafından finanse edilen internet televizyonları, haber siteleri, … devreye sokuldu. Kamuoyunu istenilen şekilde yönlendirme faaliyetleri için görev yapmaya başladılar.


İÇ KARGAŞA, ERKEN SEÇİM
Edinilen bilgilere göre ABD’de yapılan plan ana hatlarıyla şöyle:

İktidarın zafiyetleri, yolsuzluk ve usulsüzlükleri peş peşe piyasaya sürülecek. Ele geçirilen bilgi ve belgeler servis edilecek. İktidar adım adım yıpratılacak. Eş zamanlı olarak yapısal sorunlar nedeniyle yaşanan ekonomik kriz dış müdahalelerle daha da tırmandırılacak. 2002’de olduğu gibi halkta ‘Bunlar gitsin de kim gelirse gelsin. Gelen bunlardan iyi olacaktır’ algısı oluşturulacak. İlk başlarda tek tek bakanlar, arkasından tüm iktidar hedef alınacak. Bu arada toplumsal tepkiler örgütlenerek iç kargaşa çıkarılacak ve iktidar erken seçime zorlanacak.

MUHALEFET: AZ KALDI
Son günlerde muhalefet partileri erken seçim kampanyalarını yoğunlaştırdı. ABD’nin politikalarını belirleyen RAND Corporation, Brookings Institution, … gibi kuruluşların Türkiye üzerine değerlendirmeleri ile “Millet İttifakı”nı oluşturan ve oraya girmeye hazırlanan DEVA, Gelecek, … gibi partilerin politikaları örtüşüyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sonbaharda seçim isterken, İyi Parti Genel Başkanı Akşener “az kaldı”, "sayılı günler kaldı, hazırlanın" mesajları veriyor. Hepsi bu yılın ikinci yarısını işaret ediyor.


EKONOMİ
ABD’nin Türkiye operasyonunda en önemli ayak ekonomi. Ekonomide yaşanan yapısal sorunlar ve iktidarın yanlışları kalkan yapılarak, ekonomi üzerinden halkın iktidara tepkisi örgütleniyor. Mevcut sıkıntıya korona salgınında yaşanan sıkıntılar da eklenmiş durumda. Halkta ortaya çıkan hoşnutsuzluk, özellikle halkla birebir temas halinde olan esnafın sıkıntısı uygulamaya konulan plan için kullanılıyor. Ekonomik kriz üzerinden iç kargaşanın artırılması hesaplanıyor.


AK PARTİ VE MHP 
Bu arada Ak Parti içinde bölme planları da devrede. Partide Amerikancılar ABD karşıtı politikaları engelleyerek ABD’ye hizmet ediyorlar. Erdoğan’a ABD politikalarına dönmek için baskı yapıyorlar. Partiyi yakından tanıyanlar, bu kişilerin bu görevlerini sonuna kadar sürdüreceklerini, yukarıdan talimat geldiğinde kopacaklarını vurguluyor. Çoğu siyasetçi olmadığı için partiden oy olarak parça koparmasalar da mahrem bilgilerle gideceklerine işaret ediyorlar.

Bu arada MHP’de de bir hazırlık yapılıyor. Bahçeli sonrası hesapları öne çıkarken Cumhur İttifakı'nı bozacak bir ekip alttan alta


ABD MUHALEFETİ OTOMATİK PİLOTA BAĞLADI
Gelişmelerle ilgili olarak Aydınlık’a açıklama yapan FETÖ konusunda uzman, emekli bir emniyet müdürü şu değerlendirmelerde bulundu:

Türkiye doğrudan bir ABD operasyonu ile karşı karşıya. FETÖ burada ABD’nin elemanı. Muhalefet partileri üst akıl tarafından yönetiliyor. Otomatik pilota bağlanmış durumdalar. Parti yöneticileri sadece koltukta oturuyor. Politikaları onlar belirlemiyor. FETÖ'nün gizli elemanlarını harekete geçirdiği doğru. Kimisi talimata uydu, kimisi tehditle aktifleştirildi. Sadece bürokrasi ve diğer birimlerde değil, Ak Parti içinde de tehditlere boyun eğenler var. 

Sedat Peker’in videolarına gelince; Peker kendi başına hareket etse bile, yurtdışına çıkınca istihbarat örgütlerinin kucağına oturmak zorunda kalırsın. Peker şu anda Fuat Avni görevini yapıyor. O ne kadar reddetse de Amerika onun videolarından yararlanıyor.

SEDAT PEKER VİDEOLARI
ABD Türkiye operasyonlarını hızlandırırken ilginç bir gelişme yaşandı. Türkiye ile suçluların iadesi anlaşması olmayan ve Türkiye ile sorunlar yaşayan Birleşik Arap Emirliği’nde bulunduğu belirtilen Sedat Peker peş peşe videolar yayınlamaya başladı. Geniş propagandası yapılan ve çok sayıda kişinin izlediği videolarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hedef alınıyor. Peker konuşmalarında Soylu’yu Erdoğan’dan ve hükümetten ayıran bir çizgi izler gözükse de sonuç olarak yaptığı iş ABD’nin Türkiye planı ile uyuşuyor. Peker’e Soylu’yu hedef aldığı için Ak Parti içinden de bazı isimlerin destek verdiği iddia ediliyor. Bu arada eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün videolarla ilgili olarak “bunun arkası siyasi cinayetlerdir” değerlendirmesi dikkat çekiyor.


CANLI YAYIN İÇİN BASTIRMIŞ
Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, basın toplantısında iki bakana İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili gazetecilik ilkelerine aykırı şekilde soru yöneltti. Turan bu anları sosyal medya hesabında da canlı yayınla paylaştı. Anadolu Ajansı Musab Turan'ın iş akdinin feshedildiğini duyurdu. 


Aydınlık'ın edindiği bilgilere göre Turan'ın ağabeyi, ablası, eniştesi ve üç kuzeni FETÖ üyesi. Kemal Öztürk'ün Genel Müdürlüğü döneminde kuruma başlayan Turan'ın adı FETÖ soruşturmalarındaki şüpheli ifadelerinde de geçiyor. Turan'ın 17-25 Aralık'tan önce örgüt evlerine gittiğini itiraf ettiği belirtiliyor. Emniyet'in başlattığı soruşturma Turan hakkında Bank Asya ya da Bylock gibi kesin bir delil bulunmaması nedeniyle kapatıldı. Somut delil olmadığı için Turan kurumdaki görevini de sürdürdü. Turan'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin basın toplantısının ajans tarafından canlı yayınlanması için ısrarcı olduğu da öğrenildi. Aynı saatlerde başka bir yayın olması nedeniyle canlı bağlantı yapılmayınca Turan'ın kişisel imkanlarıyla sosyal medya hesabından sorusunu kamuoyuna duyurma çabası dikkat çekti.

 

banner1
Yorumlar (0)