Hain darbe girişiminde şehit olan Muhammet Yalçın’ın babası muhalefete isyan etti!

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimine direnirken şehit olan Muhammet Yalçın’ın babası, muhalefeti sert sözlerle eleştirdi.

07.07.2022, 22:51 Haberler
Hain darbe girişiminde şehit olan Muhammet Yalçın’ın babası muhalefete isyan etti!

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Yalçın, darbe gecesi 4 arkadaşıyla beraber Külliye’nin önüne gitmişti. Darbecilerin, Külliye’yi ateş altına alması üzerine babasıyla telefonda konuşan 22 yaşındaki Yalçın, “Vatanı bu hainlere bırakmayacağız.” demiş ve kısa bir süre sonra da vurularak şehit olmuştu. 15 Temmuz ihanetinin 6’ncı yıldönümü yaklaşırken, Şehit babası Selahattin Yalçın, Sabah gazetesine konuştu. Yalçın, o gece şehit olan oğluyla son telefon konuşmalarını anlattı. Dinleyenleri duyguya boğan konuşmanın ardından ise FETÖ güzellemesi yapanları Meclis çatısı altında VIP ağırlayan, onlara destek veren altılı masaya tepkisini gösterdi.

6’lı masaya sert sözler yöneltti

Şehit Muhammet Yalçın‘ın babası Selahattin Yalçın, 15 Temmuz darbe girişimi için “tiyatro” diyen muhalefeti sert sözlerle eleştirdi: “6’lı masa ülkeyi nasıl satarız diye toplanıp toplanıp karar alıyor. Allah muhafaza başa gelseler 15 Temmuz’u, şehitleri yok sayacaklar, hain FETÖ’cüleri kahraman ilan edecekler. Onlar o masada kalacak. 15 Temmuz’a tiyatro diyen bir zekâ yoksunu var karşımızda. İnşallah 2023 seçimlerinde bunlara gereken dersi sağduyulu, vatanını, milletini seven insanlar sandıkta verecektir.”  22 Temmuz’da, skandal bir kararla darbe girişimine katılan Harbiyeli askeri öğrenciler tahliye edilmişti. Yargıtay’ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yargılamalarda Sultanbeyli dosyası kapsamında müebbet hapis cezası verdiği 71 askeri öğrenci hakkındaki kararı bozması, darbeci askeri öğrencilerin ailesi ve FETÖ başta olmak üzere muhalefet tarafından sevinçle karşılanmıştı. Darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle müebbet hapis cezası alan askeri öğrenci Taha Furkan Çetinkaya da tahliye edilenler arasında yer almıştı. Çetinkaya’nın, FETÖ elebaşına methiyeler düzen, tutuklu örgüt mensuplarını savunan annesi Melek Çetinkaya ise başta CHP olmak üzere muhalefet partileri tarafından destek yağmuruna tutulmuştu.

“Baba ben şehit olacağım”

Şehit babası Selahattin Yalçın, o gece oğluyla son konuşmalarının detaylarını anlattı. Yalçın, şu ifadeleri kullandı: “Muhammet ‘Baba ben şehit olacağım. Elime fırsat geçerse bu ülkenin gidişatını değiştireceğim.’ dedi. 15 Temmuz bir kurtuluş savaşıdır. Türkiye bir uçuruma girdi ve uçurumun eşiğinden döndü. O gün herkes meydanlara çıktı. ‘Niye çıktılar, çıkmasalardı ölmezlerdi’ diyorlar. Çıkmasaydı seni başkası yönetirdi. Ülkemiz paramparça olurdu, Suriye gibi olurduk. Biz bunu insanlara anlatamıyoruz.” Yalçın, telefonda konuşurken, Külliye’ye ikinci bombanın düştüğünü, kendisinin “Muhammet” diye bağırdığını, ancak ses gelmediğini söyledi: “Oğlum telefonda benimle konuşurken Külliye’ye ikinci bomba düştü. ‘Muhammet’ diye bağırdım. Ses gelmedi. Kaçtı diye düşünürken oğlumu morgda buldum.”

Şehit babası Yalçın: “Oğlumla gurur duyuyorum”

Son olarak, oğlunun şehit olmasından dolayı gurur duyduğunu belirten Selahattin Yalçın, şunları söyledi: “Oğlumla gurur duyuyorum. Önce vatan. Irak’ı, Suriye’yi, Libya’yı görüyoruz. Ülkenin kıymetini bilmiyorlar. Alnımız açık, dimdik ayakta duruyoruz. “Keşke hiç çıkmasaydı” dediğim bir an bile olmadı. Milliyetçi bir çocuktu. O çocuğu evde tutamazsın. Benim oğlum şehit oldu. Yine olsun yine gönderirim. Benim oğlum her gün yaşıyor. Ayette, ‘Allah yolunda öldürülenleri ölü saymayın. Hayır, onlar diridir’ diyor.”

Kaynak: FETÖ GERÇEKLERİ 

banner1
Yorumlar (0)