Hasan Özmen devlet bakanı oldu

Türkmenlerin lideri konumunda olan ve 1980 yıllarında diktatör Saddam rejimi tarafından idam edilerek şahadet mertebesine erişen Nejdet Koçak'ın kuşağı ve eski Diyale milletvekili Hasan Özmen, Irak'ta devlet bakanı oldu. Irak Türkmen Cephesi başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi başta olmak üzere Iraklı Türkmenler tarafından Özmen'in bakanlığı büyük bir heycanla karşılandı.

07.07.2020, 13:42 Haberler
Hasan Özmen devlet bakanı oldu
Türkmenlerin lideri konumunda olan ve 1980 yıllarında diktatör Saddam rejimi tarafından idam edilerek şahadet mertebesine erişen Nejdet Koçak'ın kuşağı ve eski Diyale milletvekili Hasan Özmen, Irak'ta devlet bakanı oldu.

Irak Türkmen Cephesi başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi başta olmak üzere Iraklı Türkmenler tarafından Özmen'in bakanlığı büyük bir heycanla karşılandı.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Devlet Bakanlığı için Hasan Özmen'i işaret etmişti.

Irak Meclisi'nde 7 Mayıs'ta yapılan oylamada, 22 kişilik kabine listesinden 15 isim meclisten güvenoyu almıştı. Meclis'te bir ay sonra yapılan oylamada ise diğer 7 bakan belirlenmişti.

Türkmenler yeni kabinede temsil edilmezken meclis, başbakana Türkmen toplumu için kabineye devlet bakanlığı ekleme yetkisi vermişti.

Yorumlar (2)
Türkmen bakan Hasan özmen için Kerkük'te cenaze töreni - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] Hasan Özmen devlet bakanı oldu […]
Türkmen bakan Hasan Özmen hayatını kaybetti - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] Hasan Özmen devlet bakanı oldu […]