Hollanda'da ölüm kalım savaşı veren Dilara Şahin için en zor kara günü! Fişi çekilecek mi?

Hollanda'da yaşayan 24 yaşındaki Türk kızı Dilara Şahin, yaklaşık 5 ay önce halsizlik ve baş ağrısı ile gittiği hastanede ölüm kalım savaşı veriyor. Şahin'in yaşam fişinin çekilip çekilmeyeceğine bugün karar verilecek!

28.01.2022, 12:28 Haberler
Hollanda'da ölüm kalım savaşı veren Dilara Şahin için en zor  kara günü! Fişi çekilecek mi?

Hollanda'nın Zwolle kentinde yaşayan  Yozgat kökenli 24 yaşındaki Türk kızı Dilara Şahin, yaklaşık 5 ay önce halsizlik ve baş ağrısı ile gittiği hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.Şahin'e ilk olarak ''kanında mikrop var'' diyerek tedavi sürecini başlatan hastane 4 günlük tedavinin ardından Şahin'i taburcu etti. Akşam rahatsızlanarak tekrar hastaneye getirilen Türk kızına bu sefer de lösemi teşhisi konuldu. Teşhisin ardından hızlı bir şekilde kemoterapi süreci başlayan Şahin'in akabinde  akciğerleri iflas etti. Doktorlar Dilara'dan ümidi kesse de ailesi kesmedi ve Türkiye'ye götürüp tedavi ettirebilmek için harekete geçtiler. Fakat Dilara'nın sağlık durumu elverişli olmadığı için ailenin Türkiye umududa başlamadan tükenmiş oldu.

Hastanedeki doktorlar ''artık yapacak bir şey yok'' diyerek tedavi son vermek isterken ailesi avukatları devreye soktu. Baba Oğuz Şahin kızlarının yaşam fişinin çekilmesine karşı çıkarak bekleyişlerinin devam ettiğini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

Günlerdir yaşam fişinin çekilmemesi için dua ediyoruz''

  ''Her şey çok hızlı gelişti. Kızımızı bundan yaklaşık bir ay önce halsizlik ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye getirdik. O zaman doktorlar ''kanında mikrop var'' dediler ve  günlük bir tedavi uyguladılar. Kızımı taburcu ettiler. Taburcu edilen günün ardından kızımızı yeniden hastaneye kaldırdık. Çünkü durumu hiç iyi değildi, yeniden bir araştırma yaptılar, bu sefer de kızımın lösemi hastası olduğunu söylediler. Daha sonra yapılacak hiçbir şey olmadığını söyleyerek yaşam fişini çekmek istediler. Günlerdir yaşam fişinin çekilmemesi için mücadele ediyoruz. Şimdi avukatlarımız devrede bakalım ne olacak. Hastane önünde kızımızın yaşam fişinin çekilmemesi için günlerdir bekliyoruz, beklemeye de devam edeceğiz'' diyerek duygularını dile getirdi. Şahin ailesi Zwolle kentindeki İSALA hastanesinin önünde çocuklarından gelecek iyi haberi beklemeye devam ediyor. 

banner1
Yorumlar (0)