Hollanda'da Omicron endişesi büyüyor! 14 ocak'a kadar hayat durdu!

Omicron varyantı kabusu, Hollanda'da sert önlemlerin alınmasına sebep olurken, ülkeyi 14 Ocak’a kadar kapanma sürecine soktu.

20.12.2021, 11:43 Haberler
Hollanda'da Omicron endişesi büyüyor! 14 ocak'a kadar hayat durdu!

Avrupa hızlı bir şekilde yayılan koronavirüs Omicron varyantı, Hollanda’da alınan önlemlerin daha da sıkılaştırılmasına neden oldu. Omicron varyantının yayılmasını önlemek için alınan yeni önlemleri açıklayan geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte ile Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, zorunlu ihjtiyaç ürünlerini satan işletmelerin dışında tüm işyerlerinin 14 Ocak’a kadar kapalı kalacağını duyurdu.

Hollanda'da 14 Ocak'a kadar hayat durdu

Tam kapanma süreci 19 Aralık sabah saat 05:00 itibariyle başlayan Hollanda da, orta ve yüksek dereceli okulların 9 Ocak 2022 tarihine kadar kapalı kalmasına karar verildi. Başbakan Rute, “Emin olana kadar beklersek çok geç kalacağız” diyerek, Omicron varyantına ile en başta zaman kazanarak mücadele edeceklerini belirtti. 

 Yalnızca süpermarketler ve eczaneler gibi temel yaşam ürünlerinin tedarik edildiği işyerlerinin açılmasına izin verilen karantina uygulamasında, profesyonel futbol müsabakalarının seyircisiz oynanmaya devam edilmesine karar verildi. Ayrıca alınan önlemler kapsamında, evlerde 13 yaşından büyük en fazla 2 misafir ağırlanabilirken, dışarıda ise 2 kişiden fazla bir arada bulunamayacak. Kapanma süresince restoran ve mağazalar paket servisi yapabilecekler.

Yorumlar (0)