Hollanda'da uygulamaların bilgisi basına sızdı

Hollanda’da Mark Rutte hükümeti gider ayak, koronavirüs ile mücadele uygulamalarını bir adım leri götürmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

20.01.2021, 14:53 Haberler
Hollanda'da uygulamaların bilgisi basına sızdı

Hollanda’da genel seçimlerin yapılacağı 17 Mart 2021 tarihine kadar görevini sürdüren Rutte hükümeti, virüs ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaları sıkılaştırmaya hazırlanıyor. 


Hollanda basınına sızan habere göre, hükümet, yarın yapacağı basın açıklamasında sokağa çıkma yasağı ile birlikte ev ziyaretlerinin sayısını ikiye indireceği öğrenildi.


Hali hazırda yürülükte olan kuraları daha da sıkılaştırmaya hazırlanan hükümet, cenaze merasimlerine katılacak kişi sayısını da düzenlemeler yapacağı belirtildi.


Riskli ülkelerden gelen insanlar için uygulanan kuralları da sıkılaştırmaya hazırlanan Hollanda hükümeti, PCR testinin yanında feribot ve uçaka binmeden önce hızlı test yaptırmaları gerekeceği konu


Hollanda'da hükümet, yüksek riskli ülkelerden gelen kişiler  için uygulanan kuralları da sıkılaştırmayı düşünürken, yakın tarihte alınan PCR testine ek olarak uçak veya feribota yor.


Koronavirüsün mutasyona uğradığı Güney Afrika, İngiltere gibi yerlere uçuşların yasaklanacağı gelen bilgiler arasında.

 

EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

Yorumlar (0)