Hollanda'daki Hocalı Katliamı antı yeni yerine taşındı; açılışı yapıldı ve Şehitler anıldı

Hocalı özel anıt müzesi'nde Ermeni ve Rus güçleri tarafından çocuk kadın, yaşlı demeden yapılan katliam 29. yılında Den Haag da yeni yerine taşınan anıt törenle açıldı ve Şehitler anıldı.

02.03.2021, 11:47 Haberler
Hollanda'daki Hocalı Katliamı antı yeni yerine taşındı; açılışı yapıldı ve Şehitler anıldı

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği tarafından organize edilen anma tören öncesi yeni yerine taşınan anıtın açılışı yapıldı, kurdale kesildi. Bunun hemen ardından Hocalı katliamında yaşamlarını yitirenlerde saygı duruşu ve dualar ile anıldı.
 

Saygı duruşunun ardından Azerbaycan Büyükelçisi Fikret Axundov ve Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli anıta çelenk bıraktılar. Daha sonra vatandaşların da çelenk bıraktıktan sonra iç mekanda yapılacak törene geçildi.
 

Azerbaycan Büyükelçisi Fikret Axundov burada yaptığı konuşmasında böyle acı bir günün bir daha yaşanmamasını, Türkiye`nin her olayda yanlarında olduğunu bunun da kendilerine güç verdiğini dile getirdi. Daha sonra konuşan Büyükelçi Şaban Dişli de yaptığı konuşmasında yaşanan bu katliamın son olmasını bir daha böyle bir şeyin ne
Azerbaycan nede Türkiye de yaşanmamasını ümit ederek şehitlere rahmet yakınlarına sabırlar diledi.

 

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın Katılımcılara tek tek teşekkür eden katkı ve katılımlarından ötürü misafirlere çiçek sundu.
 

Hollanda Azerbaycan Ana Vatan kadınlar teşkilatı başkanı Mayise Ağamirzeyevo da yaptığı duygusal konuşmasında acı günü aynı o günki duygularla yaşadıklarını ifade ederek bugün itibariyle Danhaag – Denbosch Otobanı üzerindeki tüm Köprülerde 10 gün süre ile #JustıceForKhojaly yazısının bulunduğu bir pankartın açıklanacağını tavzih etti.


Kaynak: Radyodeniz - Özcan Özbay

Yorumlar (0)