Hollanda koronavirüs ile mücadelede yeni uygulamalar aldı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, yeni tip koronavirüsün  yeniden dönüş yaptığını, halkın kurallarda gevşeklik göstermesinden dolayı yeni önlemler alınması gerektiğini ifade etti.   Yapılan basın toplantısında aşağıda yer alan noktalara dikkat çekildi:   "Son günlerde vaka sayılarında ciddi artış yaşandı.

19.09.2020, 12:05 Haberler
Hollanda koronavirüs ile mücadelede yeni uygulamalar aldı
Hollanda Başbakanı Mark Rutte, yeni tip koronavirüsün  yeniden dönüş yaptığını, halkın kurallarda gevşeklik göstermesinden dolayı yeni önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

 

Yapılan basın toplantısında aşağıda yer alan noktalara dikkat çekildi:

 
"Son günlerde vaka sayılarında ciddi artış yaşandı. Özellikte genç kesimde virüs tespitinde ciddi artış görünüyor. Bir gün içerisinde 2 bin koronavirüs vakası tespit edildi. Evden çalışma tavsiyesi tekrar öneriler arasına girecek. Pazar günü (20/9/2020) saat 18:00 itibariyle toplantılarda en fazla 50 kişi bir araya gelebilir, bu durum düğünler içinde geçerli olacak. Bütün restoranlarda saat 00.00’dan itibaren müşteri kabul edilmeyecek, 01:00’de ise mekanlar kapatılacak. Zabıta ve polis 1,5 metre sosyal mesafe kurallarını daha sıkı denetime tabi tutacak."

 

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, gazetecilerin sorularını yanıtladı. gazetecinin "ikinci dalga geldi mi" sorusu üzere Bakan, "vaka sayılarına bakıldığı zaman evet" diye yanıt.

 

Bakan De Jonge, kent ve bölgeler için de yeni önemler gelebileceğinin sinyallerini verdi. Hollanda'da Koronavirüs vaka sayısı son 24 saatte 1974 artarak 90 bin 47'ye çıktı.

 
EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

Yorumlar (0)