Hollanda'nın Genderland bölgesindeki kurt sorunu, paintball silahı kullanılarak çözülecek!

Hollanda'nın Genderland bölgesindeki kurt sorununu çözmek için enteresan bir çözüm yolu bulundu. Kurtların evcilleşmesini engellemek için paintball silahı ile uzaklaştırma yapılacak.

04.11.2022, 19:20 Haberler
Hollanda'nın Genderland bölgesindeki kurt sorunu, paintball silahı kullanılarak çözülecek!

Hollanda’nın Gelderland bölgesindeki Hoge Veluwe Ulusal Parkı'ndaki bir kurdun son haftalarda ormanı ziyaret edenlere ve yürüyüş yapanlara giderek yaklaşması endişe uyandırdı. Kurtun evcileşmesini önlemek için değişik bir çözüm yolu bulundu. Yapılan açıklamada, kurtların insanlardan uzak durmalarını sağlamak için eyalete bağlı bekçiler tarafından bir tür paintball silahı ile uzaklaştırılacağı bildirildi. 

Açıklamada bunun yanı sıra kurtların korunan türlerden olduğu bildirilirken, onları rahatsız etmenin veya kovalamanın yasaklandığı belirtildi. Paintball silahı kullanımının özel bir muafiyet gerektirdiği, geçen perşembe günü yürürlüğe giren uygulamanın, kısa sürede hayata geçirileceği kaydedildi.

Karara tepki var

Yerel medyada çıkan haberde ise, parkın müdürü Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst'un  "İnsanlara saldırmamaları için hayvanları korkutmak istiyorlar. Kurdu öldürün diyemedikleri için kandırmaca bir çözümdür bu." sözlerine yer verilerek alınan karara karşı olunduğu  aktarıldı. 

Geçtiğimiz günlerde de bir kurdun ormandaki bir aileyle yakınlaştığını gösteren ve doğa fotoğrafçılarının bir kurdun etrafını sardığı görüntülerin yer aldığı paylaşımlar, ülke gündemine oturmuş ve tartışmalara neden olmuştu. 

banner79
Yorumlar (0)