Hollanda Savcısıdan tartışmalı açıklama: İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret suç değil, ifade özgürlüğü

Hollanda’daki bazı camilere gönderilen hakaret mektupları ile ilgili, Hollanda Savcısı, İslam’a ve Hz. Muhammed’e hakaretin ifade özgürlüğüne girdiğindenini bildirdi. Fas Camileri Ulusal Konseyi yetkilisi Said Bouharrou ise, "Bu toplumuzu endişelendiriyor" açıklamasında bulundu.

19.06.2021, 23:54 Haberler
Hollanda Savcısıdan tartışmalı açıklama: İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret suç değil, ifade özgürlüğü

Hollanda’da  camilere zarf içinde, "Toplumumuzda kendini acındıranlara Paskalya hediyesidir" ifadeler yer alan zarfın içinde çocuk bezi ile birlikte Kur’an-ı Kerim’den ayetleri yer alıyordu. 


Paskalya tatili dolayısı ile gönderilen ve cami yöneticileri tarafından ‘tehdit’ olarak kabul gören mektuplarda, parçalanmış kağıt ve Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatür yer alıyordu. 


Konu ile ilgili Hollanda medyasına açıklamada bulunan Hollanda Savcısı, ifade özgürlüğü olarak değerlendirileceğini ve cezai işleme tabi olmayacağını ifade etti. 


Savcılık, "o dinin takipçilerinin bundan etkilendiğini hissedecek şekilde gerçekleşse bile, bebek bezi ve üzerindeki metin cezai işlem gerektirecek kadar şiddetli bir şey değil" açıklamasında buundu.


"Tehdit ve şiddet olayları da giderek artıyor. Korkunç olan şey, bunun çılgınca bir şey mi yoksa koordineli bir eylem mi olduğunu bilmiyorsunuz." Diyen Fas Camileri Ulusal Konseyi yetkilisi Said Bouharrou, "Bu toplumuzu endişelendiriyor. Kabinenin bu konuda ne yapacağını da merak ediyoruz. Müslümanlarla ilgili nefret olaylarını soruşturmak için en azından bir koordinatör atanması gerektiğine inanıyoruz" açıklamasına yer verdi.


banner1
Yorumlar (0)