Hollanda'ya ek yasaklar geliyor

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge gerçekleşen basın toplantısında koronavirüsü ile ilgili ek tedbirleri açıkladı. 

20.01.2021, 20:59 Haberler
Hollanda'ya ek yasaklar geliyor

Bugün (20 Ocak) Halk karşısına çıkan Rutte ve De Jonge yeni ek tedbirler ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.


Rutte, “Hollanda'da kimse sokağa çıkma yasağı istemiyor. Sokağa çıkma yasağını Temsilciler Meclisi'nde karara bağlandıktan sonra ancak uygulanır” dedi.


Sokağa çıkma yasağı kararı onaylanırsa, akşam 20:30 ile 04:30 saatleri arası yasak uygulanacak. Önemli ve inandırıcı gerekçesi olmayan ve yasağı delen kişilere 95 euro para cezası kesileceği aktarıldı. 


Yasak saatleri esnasında köpek gezdirme, işe gitme ve gelme gibi durumlara müsade edilecek. Ancak köpek gezdirme ayni aileden birden fazla kişi olmayacak ve işe gidiş-geliş belgesi olması gerekli, belge iş veren tarafından temin edilmesi lazım. Ayrıca, ev ziyaretleri sayısı bir kişiye düşürüldü.


23 Ocak tarihinden itibaren, Güney Afrika, Surinam, Kolombiya, İngiltere, Güney Amerika, Brezilya, Arjantin, Bolivya, Yeşil Burun Adaları, Şili, Ekvador, Fransız Guyanası, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay ve Venezuela gibi ülkelere uçuş yasağı getiriliyor.


Cenazelere yapılan katılımsa, 100 kişiden 50’ye düşürüldü.


 

EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

Yorumlar (0)